Pastís d’escalivada amb tonyina

Pastís d'escalivada amb tonyina

Pastís d'escalivada amb tonyina

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 3 Pebrots vermells
  • 3 Albergínies
  • 2 Cebes
  • 300 g. Tonyina amb oli
  • Olivada
  • Mel
  • Vinagre de Mòdena
  • Sal i oli

Preparació

Escalivem els pebrots i les albergínies, les pelem i les trossegem petites, les cebes les confitem tallant-les en juliana i posant-les amb oli a la paella amb un polsim de sal perquè vagin suant, deixant-les a foc suau i anant remenant de tant en tant. Quan siguin transparentes hi afegim dues cullerades de mel o de sucre moreno, deixant-les coure 5 minuts més.

Muntarem el plat amb un motlle rodó alternant una capa d’escalivada, una de ceba, una d’olivada i una de tonyina acabant amb una d’escalivada. Ho amanirem amb una vinagreta feta amb oli i vinagre de Mòdena.

I també hauries de tastar...
  • Poseu un drap sobre el marbre, esteneu la patata amb l'ajuda d'un corró o si no en teniu amb una ampolla. Al damunt de la patata i poseu el sofregit, i per sobre la tonyina esmicolada, ho podeu tombar...

  • Poses el pa de motlle en un recipient (pot ser rectangular, quadrat o rodó, al gust de cadascú) i l'empastifes de tomàquet fregit....

  • Sobre el pernil posarem una capa de pa de motlle, la sucarem bé amb el tomàquet i al damunt hi posarem la truita....

  • Escalfarem la planxa i quan estigui ben calenta hi posarem un rajolí d'oli i la tonyina, la deixarem 3 minuts i la tombarem, no la deixarem gaire cuita perquè sinó queda molt eixuta....

  • Escorres les seques, les passes per aigua, i talles totes les verdures petites. Ho ajuntes tot i hi poses la tonyina, les olives i una mica d'olivada diluïda amb oli....

Deixa un comentari