Faves a la catalana

Faves a la catalana

Faves a la catalana

Dificultat: fàcil

Ingredients per 4 persones

  • 4 Kg. de Faves tendres
  • 2 Cebes tendres
  • 1 Manat d’alls tendres
  • 4 Talls de cansalada
  • 1 Botifarra negra grossa
  • 1/2 l. Vi blanc
  • Llorer, fulles de menta, pebre vermell, oli i sal

Preparació

Es talla la cansalada a trocets i es posa amb l’oli a sofregir. Quan ja estigui rossa es tira la ceba i els alls tallats petits, les fulles de menta, el llorer i el pebre vermell, i ho sofregiu fins que la ceba estigui tova.

Afegiu les faves pelades, el vi blanc i la sal, i es deixa coure fins que les faves canvien de color, aproximadament al cap d’una hora i mitja. Per últim es posa la botifarra negra a trossos grossos perquè no se’ns desfaci, ho deixem 10 minuts més i ja les tenim a punt.

Sempre és millor deixar-ho reposar una estona abans de servir-ho 😉

I també hauries de tastar...
  • Posarem bastant d'oli en una paella, hi afegirem les faves amb tavella, ho salarem i ho deixarem coure a foc suau fins que siguin toves....

  • Tallarem el bacó a trossos petits i el sofregirem amb oli, afegirem les panses i pinyons, li donarem un parell de voltes i a continuació posarem els espinacs....

  • Un cop fredes, o si us agraden també poden ser tèbies, posarem la crema a sobre la poma, l'ensucrarem i ho cremarem ben cremat amb un cremador...

  • En una cassola es posen l'oli i la sèpia tallada a trocets que tingui la salsa. Tallem la ceba i es posa junt amb la sèpia, les fulles de llorer, la cabeça d'alls, els tomacons, vi, sal, pebre i una...

  • Bullirem el bacallà durant 3 minuts, l'escorrerem i li traurem la pell i les espines. El trinxarem bé i li afegirem l'ou, la molla de pa remullada amb llet, la farina, sal, pebre, un polsim de canyella...

19 Responses to “Faves a la catalana”

  1. noelia ha dit:

    m´ha agradat com feu les faves

  2. fgrancesc ha dit:

    jo afegeixo tambe algunes tabelles tendres que donen bon gust.

  3. Remy ha dit:

    Jo també i poso costella de tocino tallada ben petita. Dona un gust molt bó.

  4. jordi ha dit:

    les estic fent ara mateix a veure com em surten 🙂 desitgeu-me sort

  5. David ha dit:

    Jo les faig si fa no fa igual però hi poso pèsols, a més d’algunes tavelles, si són ben tendres.

  6. David ha dit:

    Ah, i no li poso llorer.

  7. Martí ha dit:

    Una hora i mitja per coure-les? jo les faig en uns deu minuts, junt amb el sofregit… no son faves seques, son faves tendres.

    • bonplat ha dit:

      Tal com tu dius, son faves tendres petites, les que son per fer ofegades, o sigui a la catalana, també son faves tendres, encara que són mes grosses i necesiten aquest temps de cocció.

  8. […] font : bonplat.cat […]

  9. Lali ha dit:

    Hola!!!
    Esta semana e preparado esta receta y no a sobrado nada en ningún plato, están muy buenas!!! Yo aprovechando el tiempo de las habas, las e puesto frescas y en unos 30 minutos estaban bien tiernas. Gracias por la receta

  10. ANNA ha dit:

    jo les faig congelades amb pesols costella, les hi tiro un got d’aigua amb un de vi negre i a mitga cocio mig got d’anis amb una carxofa per cap… a casa els entussiasmen.

  11. ANNA ha dit:

    AH!!! LES CEBES I ELS ALLS PER DESCOMPTAT.

  12. Lola ha dit:

    Segurament que et queda d’allò més bo…..

    Salut

  13. Dámaso Ortiz ha dit:

    Bons plats que nos´han de perdre
    Soc avi i els meus néts també en menjan

Deixa un comentari