Dificultat: fàcil
Ingredients per 4 persones
- 4 Kg. de Faves tendres
- 2 Cebes tendres
- 1 Manat d’alls tendres
- 4 Talls de cansalada
- 1 Botifarra negra grossa
- 1/2 l. Vi blanc
- Llorer, fulles de menta, pebre vermell, oli i sal
Preparació
Es talla la cansalada a trocets i es posa amb l’oli a sofregir. Quan ja estigui rossa es tira la ceba i els alls tallats petits, les fulles de menta, el llorer i el pebre vermell, i ho sofregiu fins que la ceba estigui tova.
Afegiu les faves pelades, el vi blanc i la sal, i es deixa coure fins que les faves canvien de color, aproximadament al cap d’una hora i mitja. Per últim es posa la botifarra negra a trossos grossos perquè no se’ns desfaci, ho deixem 10 minuts més i ja les tenim a punt.
Sempre és millor deixar-ho reposar una estona abans de servir-ho 😉
m´ha agradat com feu les faves
De fet són receptes de la iaia que són les més autèntiques
jo afegeixo tambe algunes tabelles tendres que donen bon gust.
Quan en torni a cuinar, ja ho faré i segur que m’agradarà.
Jo també i poso costella de tocino tallada ben petita. Dona un gust molt bó.
Si lo que hi poses és bo tot surt boníssim…..
les estic fent ara mateix a veure com em surten 🙂 desitgeu-me sort
Fins ara no he llegit el teu comentari, suposo que ja
les heu menjat i espero que et quedesin bonísimes´
Salut i fins aviat.
Jo les faig si fa no fa igual però hi poso pèsols, a més d’algunes tavelles, si són ben tendres.
Ah, i no li poso llorer.
Una hora i mitja per coure-les? jo les faig en uns deu minuts, junt amb el sofregit… no son faves seques, son faves tendres.
Tal com tu dius, son faves tendres petites, les que son per fer ofegades, o sigui a la catalana, també son faves tendres, encara que són mes grosses i necesiten aquest temps de cocció.
[…] font : bonplat.cat […]
Hola!!!
Esta semana e preparado esta receta y no a sobrado nada en ningún plato, están muy buenas!!! Yo aprovechando el tiempo de las habas, las e puesto frescas y en unos 30 minutos estaban bien tiernas. Gracias por la receta
jo les faig congelades amb pesols costella, les hi tiro un got d’aigua amb un de vi negre i a mitga cocio mig got d’anis amb una carxofa per cap… a casa els entussiasmen.
AH!!! LES CEBES I ELS ALLS PER DESCOMPTAT.
Segurament que et queda d’allò més bo…..
Salut
Bons plats que nos´han de perdre
Soc avi i els meus néts també en menjan
Doncs aviat ja n’hi hauran de fresques i són tan bones a la catalana com saltades amb pernil i alls tendres .
Salut.