Poma al forn amb crema catalana

Poma al forn amb crema catalana

Poma al forn amb crema catalana

Dificultat: mitjana

Ingredients

  • 1 Kg. Pomes golden
  • 1/2 Kg. Sucre
  • 1/2 l. Vi blanc
  • 1/2 Branca de canyella
  • Crema catalana

Preparació

Rentarem les pomes i les tallarem pel mig horitzontalment, els hi traurem el cor i les posarem en una plàtera de forn amb la part oberta amunt, les ensucrarem per sobre, les regarem amb el vi blanc i hi posarem la branca de canyella.

Taparem la plàtera amb paper d’alumini i la deixarem coure al forn a 250 graus durant hora/hora i mitja, controlarem la cocció punxant-les fins que siguin toves.

Un cop fredes, o si us agraden també poden ser tèbies, posarem la crema a sobre la poma, l’ensucrarem i ho cremarem ben cremat amb un cremador, o un bufador (soplet), etc.

I també hauries de tastar...
  • Escalfarem el forn a 200 graus. Mentre estant pelarem la poma, la tallarem pel mig en 4 trossos, traurem el cor, la laminarem ben fina i la reservarem....

  • Netejarem els maduixots, els posarem en recipients ovalats i els cobrirem amb la crema, ens ho podem menjar natural o fred depenent del gust de cadascú....

  • Amb un motlle o recipient rodó anirem tallant la pasta en cercles, dins de cada cercle hi posarem una bona cullerada de crema i la tancarem com si fos una mitja lluna. Per sobre hi espolsarem sucre i...

  • La pasta de full la ratllarem amb la punta d'un ganivet per tal que no s'infli com un globus, i la introduirem al forn fins que sigui rossa. Quan s'hagi refredat la cobrirem amb la crema i els maduixots...

  • Quan la llet vulgui arrencar el bull afegirem tots els ingredients tot remenant, i quan espesseixi ho enretirarem del foc....

Deixa un comentari