Crema de marisc

Crema de marisc

Crema de marisc

Dificultat: el·laborada

Ingredients per 4 o 6 persones

  • 2 l. Fumet de peix
  • 16 Gambes o llagostins
  • 6 Pastanagues
  • 2 Cebes
  • 1 Got de vi blanc
  • 1 Cullerada sopera de maicena
  • Sal i oli

Preparació

Netejarem bé el marisc, els hi traurem la pell i els caps per una banda, i la carn per l’altre.

Pelarem i tallarem a trossos petits les pastanagues i les cebes, les sofregirem en una olla amb oli junt als caps i les closques del marisc, després de donar-li un parell de voltes ho regarem amb el got de vi tot deixant que s’evapori. A continuació abocarem el fumet deixant-ho bullir tot junt durant 30 minuts.

Després ho triturem tot i ho colarem amb el xinès a una altra olla i ho tornarem a posar al foc. Desfarem la maicena amb una mica d’aigua, i quan el brou arrenqui el bull li afegirem la maicena i la carn de les gambes tallades petites. Deixarem que bulli uns minuts fins que comenci a espessir, corregirem la sal si cal, i ja es pot servir.

I també hauries de tastar...
  • Quan la llet vulgui arrencar el bull afegirem tots els ingredients tot remenant, i quan espesseixi ho enretirarem del foc....

  • Traurem les llavors, els filaments i la pell de la carbassa. Pelarem la patata i la ceba i ho trossejarem tot....

  • Tallem i rentem les verdures. Mentrestant posem l'aigua amb sal i oli al foc. Quan bulli hi afegim les verdures deixant-les uns 30 minuts....

  • Una mitja hora abans de treure'ls enretirarem el paper d'alumini perquè s'enrosseixin, abans de treure'ls comprovarem si ja són tous i si cal els deixarem una estoneta més....

  • Escalfarem el forn a 200 graus. Mentre estant pelarem la poma, la tallarem pel mig en 4 trossos, traurem el cor, la laminarem ben fina i la reservarem....

Deixa un comentari