Dificultat: el·laborat
Ingredients per 4 persones
- 4 Braons de porc
- 2 Tomàquets
- 1 Pastanaga
- 1 Ceba
- 1 Cabeça d’alls
- 1 Fulla de llorer
- Vi
- Conyac
- 1 Got d’aigua
- Sali i oli
Per la salsa
- Vi ranci
- 1 Cullerada de maicena
- 1 Cullerada de concentrat de bou
- 1 Pot de bolets
- 1/2 l. de Brou o aigua
Preparació
Escalfem el forn a 220 graus i hi posarem els braons junt amb tots els ingredients (les verdures tallades petites i els alls sencers) i ho taparem amb paper d’alumini, deixant-ho unes dues hores. Una mitja hora abans de treure’ls enretirarem el paper d’alumini perquè s’enrosseixin, abans de treure’ls comprovarem si ja són tous i si cal els deixarem una estoneta més.
Per fer la salsa traurem l’oli sobrant i amb la mateixa plàtera la posarem sobre els fogons i ho regarem amb vi ranci deixant-ho reduir, a la vegada que desengreixarem tota la plàtera. A continuació afegirem el brou i ho colarem en un altre recipient. Aquest el posarem a bullir amb la cullerada de concentrat de bou, afegint-hi els bolets que abans haurem saltejat en una paella. Per espessir la salsa, desfarem una culleradeta de maicena i li afegirem que bulli tot junt fins que espesseixi.
Un cop feta la salsa l’afegim amb els braons i ho deixem 4 o 5 minuts més abans de servir-ho.
Els braons agraden molt als meus pares, la propera vegada que vinguin a casa ja sé quin plats els hi faré. Una abraçada!
Donç espero que si els hi fas la meva recepta la gaudeixin de devó, ja am direu quelcom. Fins aviat i Bones Festes.