Besuc i orada al cava

Besuc i orada al cava

Besuc i orada al cava

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 2 Peces de 3/4 Kg.
  • 4 Patates
  • 2 Cebes
  • Barreja de fines herbes
  • 1/4 l. Cava
  • Oli, sal i pebre blanc

Preparació

Preescalfarem el forn a 220º.

Pelarem les patates i les cebes, tallarem les patates a làmines d’un centímetre i les cebes en juliana.

En una plàtera amb oli posarem les patates, les cebes, fines herbes, sal i pebre, i ho deixarem coure al forn uns 15 minuts.

Salpebrarem el peix, el marcarem, l’amanirem amb les fines herbes i ho posarem tot junt al forn. Quan faci 15 minuts ho regarem el 1/4 de litre de cava. Ho deixarem 20 minuts més controlant la cocció del peix.

Les patates han de ser molt toves i el peix s’ha de separar de l’espina per saber quan està ben cuit.

I també hauries de tastar...
  • Una vegada hagis pelat les patates, les talles a làmines d'un centímetre més o menys, i omples tot el fons de la platera....

  • Mentrestant, en una cassola o paella sofregirem la ceba i els alls trinxats, afegirem el tomàquet fregit, les orades, el vi i el fumet ja calent....

  • Passats 8 o 10 minuts el traurem, retirarem el salmó i amb el suc restant hi posarem un raig de nata líquida i el farem bullir al foc fins que comenci a espessir....

  • Posarem la planxa al foc i quan sigui ben calenta la regarem amb oli, hi posarem les orades 10 minuts per cada costat....

  • Salarem els troncs de lluç, els posarem damunt les patates amb un raig d'oli i ho enfornarem durant 15-20 minuts. Com que el peix no ha de quedar massa cuit, ho anirem controlant de tant en tant amb la...

Deixa un comentari