Dificultat: el·laborat
Ingredients per 6 persones
- 18 Plaques de lasanya
- 1 Ceba grossa (o dues de petites)
- 1 Porro
- 2 Pastanagues
- 2 Carxofes
- 1 Carbassó
- 1 Pot de bolets variats
- All i julivert sec
- 4 Formatgets en porcions
- 1 Raig de nata líquida
- Oli, sal i pebre
Preparació
Talles totes les verduretes petites, poses oli en una paella junt amb la ceba, el porro i la pastanaga a foc lent i ho deixes durant 10 minuts. Després hi afegeixes el carbassó, la carxofa i per últim el pot de bolets. Ho deixes coure tot junt una bona estona, ho salpebres i li poses un polsim d’all i julivert sec. Li dones un parell de voltes, hi afegeixes els formatgets i el raig de nata líquida. Ho remenes tot fins que es desfaci el formatge, ho tastes i rectifiques la sal si cal. A part bulls les plaques de lasanya segons les instruccions.
Fas una beixamel i en poses una cullerada al fons de la plàtera i vas alternant plaques de lasanya i farcit, i al damunt hi poses la beixamel, el formatge i ho gratines.
Quan no és temps de carxofes, es poden canviar per esparregs verds.