Romescada de rap

Romescada de rap

Romescada de rap

Dificultat: mitjana

Ingredients per 2 persones

  • 2 Cues de rap
  • 6 Gambes
  • 1 Ceba
  • 4 Grans d’all
  • 1 Nyora
  • 8 Avellanes
  • 6 Ametlles
  • 3 Tomàquets escalivats (o fregit)
  • 150 cl. Vi blanc
  • Oli, sal i pebre blanc

Preparació

Pelarem i tallarem la ceba i els alls. Picarem les avellanes i ametlles, escaldarem la nyora.

Fregirem la ceba i els alls a foc lent fins que sigui tou.

Posarem en un pot la picada, la ceba, els alls, amb l’oli del sofregit, la carn de la nyora, el tomàquet i el vi, sal, pebre i un got d’aigua. Ho triturarem tot amb la picadora (túrmix), i si queda molt espès hi afegirem un gotet d’aigua.

Marcarem el rap, el salpebrarem i el courem en una cassola amb oli 2 minuts per cada costat, a continuació afegirem la picada i les gambes, deixant que es cogui a mig foc durant 12-14 minuts. Comprovarem la cocció i rectificarem la sal si cal.

I també hauries de tastar...
  • Salpebres el pollastre i ho afegeixes al mateix oli junt amb la ceba i el tomàquet trossejat, la cabeça d'alls sencera i la fulla de llorer, ho deixes quasi 1 hora a foc suau. A mitja cocció ho regues...

  • Posarem la picada a la paella juntament amb els fideus, la sèpia, les gambes i el brou calent, rectificarem la sal si cal, i li espolsarem una mica de julivert picat....

  • En una cassola gran amb oli courem el rap uns moments pels dos costats, tot seguit afegirem la resta de brou i la picada deixant que bulli uns 5 minuts....

  • Tallarem el conill a trossos petits, el netejarem, salpebrarem i a continuació el posarem a rostir en una cassola amb una mica d'oli. Mentrestant posarem el litre d'aigua al foc i quan bulli escaldarem...

  • Quan estigui cuit hi afegirem els popets deixant-ho coure fins que s'hagin begut tot el suc que deixen anar....

Deixa un comentari