Lluç a la basca

Lluç a la basca

Lluç a la basca

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 1 Lluç de 1.200 Kg. tallat a rodanxes i salat
  • 2 Ous durs
  • 20 Gambetes pelades
  • 4 Grans d’all
  • 4 Espàrrecs blancs
  • Oli, sal i aigua

Preparació

Poses l’oli i els alls laminats al foc en una cassola de fang. Abans que els alls es posin rossos, enfarines el lluç i el poses a la cassola 2 minuts per cada costat, hi afegeixes 3 cullerots d’aigua i el deixes bullir a foc fort 10 minuts. A mitja cocció hi tires les gambetes, ho proves i rectifiques de sal si cal.

Un moment abans de treure-ho del foc hi poses els espàrrecs tallats per la meitat i els ous dusus també oberts i ja ho pots servir.

I també hauries de tastar...
  • Peleu i lamineu també els alls, els poseu amb bastant d'oli junt amb els bitxos en una paella, quan els alls es comencin a daurar hi tireu un raig de vinagre (vigileu de tapar-ho ràpidament ja que esquitxa...

  • Salarem els troncs de lluç, els posarem damunt les patates amb un raig d'oli i ho enfornarem durant 15-20 minuts. Com que el peix no ha de quedar massa cuit, ho anirem controlant de tant en tant amb la...

  • Peleu els alls i els poseu sencers amb oli en una cassola o paellera. Els deixeu cremar, és a dir, fins que estiguin ben negres....

  • Escalfarem la planxa i quan estigui ben calenta hi posarem un rajolí d'oli i la tonyina, la deixarem 3 minuts i la tombarem, no la deixarem gaire cuita perquè sinó queda molt eixuta....

  • Treus totes les espines del peix i junt amb les verdures ho xafes tot. Ho poses en una paella amb un tall de mantega i nata líquida, i fas que vagi bullint tot remenant, tot afegint-hi nata fins que quedi...

2 Responses to “Lluç a la basca”

  1. alba ha dit:

    un plat boníssim, com molts altres de la llista…m’encanta fer els meus plats tenin com a guia aquesta pàgina

    • bonplat ha dit:

      Moltes gràcies Alba p’el téu comentari,espero seguir en contacte i que continuis gaudin de les meves receptes,per cert ¿d’on ets? salut i fins aviat

Deixa un comentari