Suquet de rap i gambes

Suquet de rap amb gambes

Suquet de rap amb gambes

Dificultat: el·laborada

Ingredients per 4 persones

  • 4 Cuetes de rap
  • 8 Gambes
  • 1 Ceba grossa
  • 2 Grans d’all
  • 3 Cullerades de tomàquet
  • 2 Nyores
  • 15 Avellanes
  • 15 Ametlles
  • 1/2 l. Brou de peix
  • Oli, sal i pebre

Preparació

Farem un sofregit amb la ceba, l’all trinxat i el tomàquet. Traurem la pell de les avellanes i ametlles i ho picarem amb el túrmix junt amb el sofregit, la polpa de les nyores prèviament escaldades i 1/4 de litre de brou.

En una cassola gran amb oli courem el rap uns moments pels dos costats, tot seguit afegirem la resta de brou i la picada deixant que bulli uns 5 minuts. A continuació ficarem les gambes i ho deixarem 5 minuts més.

I també hauries de tastar...
  • Posarem la picada a la paella juntament amb els fideus, la sèpia, les gambes i el brou calent, rectificarem la sal si cal, i li espolsarem una mica de julivert picat....

  • Salpebres el pollastre i ho afegeixes al mateix oli junt amb la ceba i el tomàquet trossejat, la cabeça d'alls sencera i la fulla de llorer, ho deixes quasi 1 hora a foc suau. A mitja cocció ho regues...

  • Marcarem el rap, el salpebrarem i el courem en una cassola amb oli 2 minuts per cada costat, a continuació afegirem la picada i les gambes, deixant que es cogui a mig foc durant 12-14 minuts. ...

  • Fem un sofregit amb l'oli, la pastanaga i el porro tallats petits. Quan comenci a enrossir-se hi afegim els espàrrecs i les gambes tot tallat....

  • En el mateix oli fas el sofregit de ceba, alls i julivert, afegeixes la sèpia neta i tallada i la deixes a foc lent una bona estona. Per últim hi poses les gambes i els escamarlans i ho sales....

4 Responses to “Suquet de rap i gambes”

  1. Aquesta recepta és de festa major, de taula ben parada i plats i coberts de diumenge. Enhorabona.

  2. Xavier ha dit:

    Mare de déu, quin peixarro més bo que us ha eixit!
    Fa molt de goig, sí, sí!
    😉

  3. Mercè ha dit:

    Ahir el vaig fer i varen llepar-se els dits

Deixa un comentari