Dificultat: el·laborada
Ingredients per 4 persones
- 12 Calamars
- 2 Botifarres
- 1 Ou dur
- 1 Ceba
- 1 Tomacó
- 250 g. Tomàquet de pot
- 1/4 l. Brou
- Rovellons
- 15 Avellanes
- 1 Fulla de llorer
- Conyac
- Sal i oli
Preparació
Netejarem els calamars, separant les potes del cos.
Per fer el farcit tallarem les potes a trossos ben petits, i les posarem a coure sense oli a foc suau, una vegada s’hagin begut l’aigua que van deixant hi posarem un raig d’oli, i també les botifarres sense pell i esmicolades, deixant-ho coure tot junt 2 o 3 minuts, per últim hi ratllarem l’ou dur i el tomacó. Li donarem un parell de voltes més.
Farcirem els calamars tenint cura de no omplir-los massa perquè no explotin i els tancarem amb un escuradents.
Farem un sofregit amb la ceba i el tomàquet de pot, quan estigui ben fregit i ficarem els calamars, la fulla de llorer, un bon raig de conyac i el brou, que pot ser de peix o de carn. Deixarem que es vagi coent a foc lent fins que siguin tous, a mitja cocció hi afegirem els rovellons i les avellanes picades.