Calamars farcits

Calamars farcits

Calamars farcits

Dificultat: el·laborada

Ingredients per 4 persones

  • 12 Calamars
  • 2 Botifarres
  • 1 Ou dur
  • 1 Ceba
  • 1 Tomacó
  • 250 g. Tomàquet de pot
  • 1/4 l. Brou
  • Rovellons
  • 15 Avellanes
  • 1 Fulla de llorer
  • Conyac
  • Sal i oli

Preparació

Netejarem els calamars, separant les potes del cos.

Per fer el farcit tallarem les potes a trossos ben petits, i les posarem a coure sense oli a foc suau, una vegada s’hagin begut l’aigua que van deixant hi posarem un raig d’oli, i també les botifarres sense pell i esmicolades, deixant-ho coure tot junt 2 o 3 minuts, per últim hi ratllarem l’ou dur i el tomacó. Li donarem un parell de voltes més.

Farcirem els calamars tenint cura de no omplir-los massa perquè no explotin i els tancarem amb un escuradents.

Farem un sofregit amb la ceba i el tomàquet de pot, quan estigui ben fregit i ficarem els calamars, la fulla de llorer, un bon raig de conyac i el brou, que pot ser de peix o de carn. Deixarem que es vagi coent a foc lent fins que siguin tous, a mitja cocció hi afegirem els rovellons i les avellanes picades.

I també hauries de tastar...
  • Netejarem i tallarem els calamars a rodanxes, els posarem amb oli en una cassola junt amb la fulla de llorer i la ceba tallada en juliana, ho salpebrarem i ho regarem amb 1/2 got de vi blanc deixant que...

  • Es talla la ceba a la mida que ens agradi, i la fiquem junt a la resta d'ingredients en cru, tot junt a la caçola....

  • Es posen els cigrons amb l'oli a la paella, es deixen un parell de minuts i s'hi afegeixen els espinacs, es sala i es tapa....

  • Traurem al pell i les espines del bacallà i l'esqueixarem, farem un sofregit amb la ceba ratllada tenint cura que no es cremi...

  • Per fer la salsa, poseu 4 o 5 grans d'all pelats junt amb 4 pebrots del piquillo i poseu-los amb oli en una paella durant uns minuts....

Deixa un comentari