Gall del Penedès marinat amb vi negre

Gall del Penedès marinat amb vi negre

Gall del Penedès marinat amb vi negre

Dificultat: el·laborat

Ingredients per 6 persones

  • 1 Gall de 3,5 Kg.
  • 5 Pastanagues
  • 3 Cebes
  • 4 Gots de vi negre
  • 1 Ramet guarnit (farigola, llorer, romaní, …)
  • 6 Talls de bacó
  • 2 Grans d’all
  • 500 g. Bolets variats
  • Oli, sal i pebre

Preparació

Tallarem el gall a trossos i el salpebrarem. Pelarem i tallarem les pastanagues i les cebes. Posarem el pollastre en un recipient, junt amb les pastanagues, les cebes i el vi negre i ho deixarem marinar 2 hores.

Ho traurem de la marinada i deixarem que s’escorri.

Tallarem el bacó a trossos i el saltejarem en una cassola amb oli fins que sigui ros, el traurem i el reservarem.

Amb el mateix oli enrossirem el gall per tots els costats, mentrestant pelarem i tallarem l’all, rentarem els bolets i tot junt ho posarem en una paella amb oli fins que el suc que van deixant redueixi a la meitat, aleshores incorporarem la marinada, els bolets, el bacó i el ramet guarnit a la cassola amb el gall.

Ho deixarem coure a foc suau durant unes 2 hores o fins que sigui tou, traurem el ramet guarnit i rectificarem la sal si cal.

I també hauries de tastar...
  • Deixarem que cogui amb la cassola tapada unes 2 hores i mitja, 20 minuts abans de treure'l del forn destaparem la cassola perquè s'enrosseixi...

  • Tallarem l'ànec a octaus i el salpebrarem. Pelarem i tallarem les pastanagues. Posarem a macerar l'ànec amb el vi, les pastanagues i les cebes durant 2 hores....

  • Salpebrarem el gall d'indi, l'enfarinarem i el fregirem un minut per cada costat. En la mateixa cassola hi afegirem la ceba, els tomàquets i les pastanagues pelades i tallades a trossos....

  • Un cop marinat l'escorrerem i el posarem en una cassola junt amb l'oli, la sal, el llorer, els alls, aigua i vi negre que el cobreixi i deixarem que es cogui a foc suau durant més o menys 2 hores...

  • En una paella amb l'oli i la mantega saltejarem els entrecots al punt que més ens agradi, els retirarem i reservarem....

2 Responses to “Gall del Penedès marinat amb vi negre”

  1. bojosperlacuina ha dit:

    Deliciós, el plat. M’ha recordat el boeuf “bourguignon” francès.

  2. Receptes.cat ha dit:

    Quin aspecte més impressionant.
    Aquestes receptes són genials!

Respon a Receptes.cat