- Bon Plat per fer a casa - https://bonplat.cat -

Gall del Penedès marinat amb vi negre

Gall del Penedès marinat amb vi negre [1]

Gall del Penedès marinat amb vi negre

Dificultat: el·laborat

Ingredients per 6 persones

Preparació

Tallarem el gall a trossos i el salpebrarem. Pelarem i tallarem les pastanagues i les cebes. Posarem el pollastre en un recipient, junt amb les pastanagues, les cebes i el vi negre i ho deixarem marinar 2 hores.

Ho traurem de la marinada i deixarem que s’escorri.

Tallarem el bacó a trossos i el saltejarem en una cassola amb oli fins que sigui ros, el traurem i el reservarem.

Amb el mateix oli enrossirem el gall per tots els costats, mentrestant pelarem i tallarem l’all, rentarem els bolets i tot junt ho posarem en una paella amb oli fins que el suc que van deixant redueixi a la meitat, aleshores incorporarem la marinada, els bolets, el bacó i el ramet guarnit a la cassola amb el gall.

Ho deixarem coure a foc suau durant unes 2 hores o fins que sigui tou, traurem el ramet guarnit i rectificarem la sal si cal.