Dificultat: elaborada
Ingredients per 15 persones
- 3 Kg. de lligat de vedella
- 150 g. de ceps secs
- 1 Paquet de brou de verdures
- Conyac
- Oli, sal i pebre
Preparació
La vedella que millor queda rostida és el tall rodo o llata.
Per començar preescalfarem el forn a 250º.
Salpebrarem la vedella, posarem oli en una cassola i l’enrossirem per tots costats, a continuació la posarem en una greixonera o plàtera fonda amb un bon raig de conyac; deixatarem amb conyac l’oli d’enrossir-la i l’hi afegirem.
Pelarem i tallarem les verdures, ho ajuntarem a la vedella i ho enfornarem amb el recipient tapat.
Anirem controlant la cocció, (es calcula 1 hora per kg) tombant-ho a mitja cocció i puntant-ho de tan en tan fins que no surti suc.
Quan el tall sigui fred, el tallarem, el posarem en una cassola junt amb els ceps tallats que haurem remullat prèviament, hi afegirem el suc de rostir la vedella, ho farem bullir tot junt una estona més. Si veiem que queda curt de suc n’hi afegirem del que hem fet servir per remullar els ceps.