Cassoleta de calamars i carxofes

Cassoleta de calamars i carxofes

Cassoleta de calamars i carxofes

Dificultat: mitjana

Ingredients per 2 persones

  • 2 o 3 Calamars grossos
  • 2 Carxofes
  • 1 Fulla de llorer
  • 1 Ceba
  • Vi blanc
  • Oli, sal i pebre

Preparació

Netejarem i tallarem els calamars a rodanxes, els posarem amb oli en una cassola junt amb la fulla de llorer i la ceba tallada en juliana, ho salpebrarem i ho regarem amb 1/2 got de vi blanc deixant que cogui a foc suau.

Mentrestant triarem les carxofes treien totes les parts més dures i tallant-les a octaus. Les anirem posant amb aigua i una mica de farina perquè no es tornin negres.

Quan els calamars comencin a ser tous hi afegirem les carxofes deixant que s’acabi de coure tot junt.

I també hauries de tastar...
  • Com que les sèpies són tendres no els hi cal gaire cocció, les anirem punxant i quan comencin a estovar-se incorporarem els xampinyons i les carxofes deixant-ho tot junt fins que sigui tou....

  • Es talla la ceba a la mida que ens agradi, i la fiquem junt a la resta d'ingredients en cru, tot junt a la caçola....

  • Farcirem els calamars tenint cura de no omplir-los massa perquè no explotin i els tancarem amb un escuradents....

  • Ho posarem tot junt en una paella amb oli i una mica d'aigua, ho salarem i deixarem que es faci a foc suau tot remenant de tant en tant....

  • Es posen els cigrons amb l'oli a la paella, es deixen un parell de minuts i s'hi afegeixen els espinacs, es sala i es tapa....

Deixa un comentari