- Bon Plat per fer a casa - https://bonplat.cat -

Arròs negre

Arròs negre [1]

Arròs negre

Dificultat: el·laborada

Ingredients per 4 persones

Preparació

Demanarem a la peixatera que al netejar les sèpies ens hi deixi la tinta de una. Tallarem les sèpies a daus i reservarem la tinta.

Posarem la sèpia a la paella amb oli, un polsim de sal, i ho regarem amb conyac deixant que es sofregeixi.

Mentrestant tallarem els pebrots, la ceba i els alls a trossos petits i ho afegirem a la paella deixant-ho a foc suau. Quan estigui tou afegirem el tomàquet i el deixarem reduir. A continuació hi posarem la tinta tot remenant, i tot seguit l’arròs donant-li unes quantes voltes i ja podem tirar-li el fumet.

Ho farem bullir uns 4 minuts a foc fort i després l’abaixarem al mínim. Picarem un polsim de pebre vermell i espolsarem el safrà picat. Ho tastarem per comprovar el punt de sal i ho rectificarem si cal.

Si ens ve de gust podem posar-ho gambes, musclos, cloïsses, etc.