Dificultat: mitjana
Ingredients per 2 persones
- 2 Cues de rap
- 6 Gambes
- 1 Ceba
- 4 Grans d’all
- 1 Nyora
- 8 Avellanes
- 6 Ametlles
- 3 Tomàquets escalivats (o fregit)
- 150 cl. Vi blanc
- Oli, sal i pebre blanc
Preparació
Pelarem i tallarem la ceba i els alls. Picarem les avellanes i ametlles, escaldarem la nyora.
Fregirem la ceba i els alls a foc lent fins que sigui tou.
Posarem en un pot la picada, la ceba, els alls, amb l’oli del sofregit, la carn de la nyora, el tomàquet i el vi, sal, pebre i un got d’aigua. Ho triturarem tot amb la picadora (túrmix), i si queda molt espès hi afegirem un gotet d’aigua.
Marcarem el rap, el salpebrarem i el courem en una cassola amb oli 2 minuts per cada costat, a continuació afegirem la picada i les gambes, deixant que es cogui a mig foc durant 12-14 minuts. Comprovarem la cocció i rectificarem la sal si cal.