Pastís de patata i tonyina

Pastís de patata i tonyina

Pastís de patata i tonyina

Dificultat: el·laborat

Ingredients

  • 6 Patates grosses
  • 1 Ceba
  • 1 Pot de tomàquet fregit
  • 2 Llaunes de tonyina
  • 100 g. Mantega
  • 2 Ous durs
  • Maionesa
  • Tiretes de pebrot per decorar
  • Oli, sal i aigua

Preparació

Una vegada hàgiu pelat i tallat les patates les poseu a bullir amb aigua i sal durant 1/2 hora i les escorreu. Les deixeu reposar 3 minuts i hi afegiu la mantega. A continuació xafeu les patates amb un remolinador i les reserveu a la nevera 4 o 5 hores.

Feu un sofregit amb l’oli i la ceba tallada petita. Quan aquesta estigui tova hi afegiu el tomàquet fregit.

Poseu un drap sobre el marbre, esteneu la patata amb l’ajuda d’un corró o si no en teniu amb una ampolla. Al damunt de la patata i poseu el sofregit, i per sobre la tonyina esmicolada, ho podeu tombar com un braç de gitano amb l’ajuda del drap, o posar per sobre el sofregit una altra capa de patata.

Ho poseu en una plàtera, escampeu la maionesa per sobre, hi ratlleu un ou dur, l’altre ou el talleu a rodanxes i els aneu alternant amb les tiretes de pebrot

I també hauries de tastar...
  • Poses el pa de motlle en un recipient (pot ser rectangular, quadrat o rodó, al gust de cadascú) i l'empastifes de tomàquet fregit....

  • Sobre el pernil posarem una capa de pa de motlle, la sucarem bé amb el tomàquet i al damunt hi posarem la truita....

  • Escalivem els pebrots i les albergínies, les pelem i les trossegem petites, les cebes les confitem tallant-les en juliana i posant-les amb oli a la paella amb un polsim de sal perquè vagin suant, deixant-les...

  • Prepararem l'amanida posant primer les patates, sobre la ceba, i després la resta d'ingredients. Deixarem que es refredi a la nevera i ho servirem amb maionesa, o si es vol amb una salsa vinagreta....

  • Escalfarem la planxa i quan estigui ben calenta hi posarem un rajolí d'oli i la tonyina, la deixarem 3 minuts i la tombarem, no la deixarem gaire cuita perquè sinó queda molt eixuta....

Deixa un comentari