Pèsols amb ceba confitada

Pèsols amb ceba confitada

Pèsols amb ceba confitada

Dificultat: fàcil

Ingredients per 4 persones

  • 1 Kg. Pèsols congelats
  • 2 Cebes grosses
  • 1 Raig de vinagre
  • 1 Cullerada de sucre
  • Oli i sal

Preparació

Bulliu els pèsols, els escorreu i els reserveu. Talleu les cebes en juliana i les poseu en una paella cobertes d’oli, les coeu a foc lent i hi afegiu la sal. Quan comencin a posar-se rosses hi poseu la culleradeta de sucre i ho aneu remenant.

Quan estigui quasi transparent hi afegiu el raig de vinagre, ho deixeu evaporar i ho ajunteu amb els pèsols. Li doneu un parell de voltes tot junt i ja es poden servir.

I també hauries de tastar...
  • Escalfarem la planxa i quan estigui ben calenta hi posarem un rajolí d'oli i la tonyina, la deixarem 3 minuts i la tombarem, no la deixarem gaire cuita perquè sinó queda molt eixuta....

  • Posarem la sèpia, la ceba i els alls en una olla a pressió (si no en tenim en una cassola normal), amb oli que cobreixi el cul de l'olla, el vi, el llorer, el conyac, l'aigua, el tomàquet i ho salpebrarem....

  • Poseu oli a la cassola i sofregiu la costella prèviament salada. Quan estigui rossa hi poseu els alls sencers i pelats, a continuació la ceba tallada petita, i quan aquesta estigui transparent hi afegiu...

  • Poseu un drap sobre el marbre, esteneu la patata amb l'ajuda d'un corró o si no en teniu amb una ampolla. Al damunt de la patata i poseu el sofregit, i per sobre la tonyina esmicolada, ho podeu tombar...

  • Hi afegiu les cloïsses, ho salpebreu i hi tireu la copa de vi. Un cop les cloïsses s'hagin obert hi espolseu el julivert i afegiu les "pochas", ho deixeu tot junt al foc uns minuts i ja es pot servir....

Deixa un comentari