Fideuà amb sèpia, gambes i escamarlans

Fideuà amb sèpia, gambes i escamarlans

Fideuà amb sèpia, gambes i escamarlans

Dificultat: elaborat

Ingredients per 4 persones

  • 400 g. Fideus nº 2
  • 800 ml. Fumet de peix
  • 1 Sèpia
  • 4 Gambes
  • 4 Escamarlans
  • 1 Ceba
  • 3 Alls
  • Oli, sal i julivert

Preparació

Poses l’oli en una paella i fregeixes els fideus tot remenant contínuament perquè no es cremin, i els reserves.

En el mateix oli fas el sofregit de ceba, alls i julivert, afegeixes la sèpia neta i tallada i la deixes a foc lent una bona estona. Per últim hi poses les gambes i els escamarlans i ho sales. Els deixes uns moments per cada costat, els treus i els reserves.

Ja pots posar els fideus amb la sèpia i el fumet calent, abans que s’acabi de veure el suc hi afegeixes les gambes i els escamarlans.

I també hauries de tastar...
  • En cassola amb oli que cobreixi el fons hi poses les sèpies junt amb la ceba, la fulla de llorer, el got de vi blanc, sal i pebre i ho deixes que es cogui a foc suau....

  • Posarem la picada a la paella juntament amb els fideus, la sèpia, les gambes i el brou calent, rectificarem la sal si cal, i li espolsarem una mica de julivert picat....

  • Fregeixes els fideus tot remenant i els reserves. Talles la ceba a trossets petits i la fas sofregir. Poses els ceps 30 minuts amb aigua calenta (sempre el doble d'aigua que de fideus), els treus i els...

  • Salpebres el pollastre i ho afegeixes al mateix oli junt amb la ceba i el tomàquet trossejat, la cabeça d'alls sencera i la fulla de llorer, ho deixes quasi 1 hora a foc suau. A mitja cocció ho regues...

  • En una paella o cassola ample amb oli, sofregirem la costella, quan comenci a enrossir hi posarem la sèpia i la melsa, salpebrarem i deixarem que es vagi fent....

3 Responses to “Fideuà amb sèpia, gambes i escamarlans”

  1. julia ha dit:

    quina bona pinta que te, per la fideua et felicito, molt be lola

  2. julia ha dit:

    ets una bola cuinera, en lloc de ser cambrera hauries de ser cuinera que segur que ho fas millor de cuinera

  3. bonplat ha dit:

    Gràcies pel teu comentari Júlia,

    Ara que ja has aprovat tots els exàmens i et queda més temps lliure, pots provar de fer-la tu que jo ja sé que saps cuinar molt bé.

Deixa un comentari