Dificultat: el·laborat
Ingredients per 6 persones
- 1 Gall de 3,5 Kg.
- 5 Pastanagues
- 3 Cebes
- 4 Gots de vi negre
- 1 Ramet guarnit (farigola, llorer, romaní, …)
- 6 Talls de bacó
- 2 Grans d’all
- 500 g. Bolets variats
- Oli, sal i pebre
Preparació
Tallarem el gall a trossos i el salpebrarem. Pelarem i tallarem les pastanagues i les cebes. Posarem el pollastre en un recipient, junt amb les pastanagues, les cebes i el vi negre i ho deixarem marinar 2 hores.
Ho traurem de la marinada i deixarem que s’escorri.
Tallarem el bacó a trossos i el saltejarem en una cassola amb oli fins que sigui ros, el traurem i el reservarem.
Amb el mateix oli enrossirem el gall per tots els costats, mentrestant pelarem i tallarem l’all, rentarem els bolets i tot junt ho posarem en una paella amb oli fins que el suc que van deixant redueixi a la meitat, aleshores incorporarem la marinada, els bolets, el bacó i el ramet guarnit a la cassola amb el gall.
Ho deixarem coure a foc suau durant unes 2 hores o fins que sigui tou, traurem el ramet guarnit i rectificarem la sal si cal.
Deliciós, el plat. M’ha recordat el boeuf “bourguignon” francès.
Quin aspecte més impressionant.
Aquestes receptes són genials!