Dificultat: mitjana
Ingredients per 4 persones
- 1 Kg. Sèpia bruta
- 1 Kg. Pèsols
- 1 Ceba grossa
- 1 Cabeça d’alls
- 150 g. Tomàquet fregit
- 1 Fulla de llorer
- 1 Got de vi blanc
- 1 Got d’aigua
- 1 Raig de conyac
- Oli, sal i pebre
Preparació
Netejarem la sèpia, reservant la salsa (melsa), i la tallarem a trossos petits.
Tallarem la ceba en juliana i traurem la camisa de la cabeça d’alls.
Posarem la sèpia, la ceba i els alls en una olla a pressió (si no en tenim en una cassola normal), amb oli que cobreixi el cul de l’olla, el vi, el llorer, el conyac, l’aigua, el tomàquet i ho salpebrarem.
Si l’olla és a pressió ho tindrem cuit en 30 minuts, si és una olla normal caldrà una mica més del doble de temps i ser més generosos amb el líquid (aigua, conyac i vi). Comprovarem la cocció punxant la sèpia, i si encara no és tova ho deixarem uns minutets més.
Mentrestant bullirem els pèsols, els escorrerem i els ajuntarem amb la sèpia un cop cuita, deixant que faci xup xup un minut més tot junt.
Boníssima!!!!!!
Podries donar-nos, si la tens, la teva recepta de salsa tàrtara?
L’altre dia vaig anar a un restaurant i vaig menjar amanida de mongetes tendres amb tomàquet i salsa tàrtara.
Hola Mercè, aviat sortirà la recepta que em demanes.
Salutacions.
Hola Mercè,
Ja hem publicat la recepta de la salsa tàrtara. La pots veure seguint aquest enllaç: Salsa Tàrtara
hola jo aquest menjar es bonissim esperu ke sempre segiu posant les reseptes moltes gracies
Queralt 🙂
Hola Queralt, gracies pel comentari i aviat en posarem mes.