- Bon Plat per fer a casa - https://bonplat.cat -

Braons de porc amb bolets

Braons de porc amb bolets [1]

Braons de porc amb bolets

Dificultat: el·laborat

Ingredients per 4 persones

Per la salsa

Preparació

Escalfem el forn a 220 graus i hi posarem els braons junt amb tots els ingredients (les verdures tallades petites i els alls sencers) i ho taparem amb paper d’alumini, deixant-ho unes dues hores. Una mitja hora abans de treure’ls enretirarem el paper d’alumini perquè s’enrosseixin, abans de treure’ls comprovarem si ja són tous i si cal els deixarem una estoneta més.

Per fer la salsa traurem l’oli sobrant i amb la mateixa plàtera la posarem sobre els fogons i ho regarem amb vi ranci deixant-ho reduir, a la vegada que desengreixarem tota la plàtera. A continuació afegirem el brou i ho colarem en un altre recipient. Aquest el posarem a bullir amb la cullerada de concentrat de bou, afegint-hi els bolets que abans haurem saltejat en una paella. Per espessir la salsa, desfarem una culleradeta de maicena i li afegirem que bulli tot junt fins que espesseixi.

Un cop feta la salsa l’afegim amb els braons i ho deixem 4 o 5 minuts més abans de servir-ho.