Codonyat

Codonyat

Codonyat

Dificultat: fàcil

Ingredients

  • 1 Kg. Codonys
  • 1/2 Kg. Sucre

Preparació

Rentarem bé els codonys, els tallarem pel mig i els hi traurem els cors. Els farem a trossos petits posant-los en una cassola amb el sucre per sobre i els deixarem reposar 12 hores. Veurem que el sucre s’ha desfet i ha fet bastant de suc.

Ho courem a foc lent tot remenant, quan comenci a estar tou ho triturarem amb el túrmix i continuarem remenant de tant en quan fins que es comenci a enganxar a la cassola i agafi el color granadós i ja es pot posar al motlle que es desitgi.

I també hauries de tastar...
  • Per fer el massapà es barreja l'ametlla amb el sucre, i es va pastant mentre si va afegint ou batut per donar-li humitat a la pasta, per tal que sigui més fàcil de manipular. Un cop veiem que ja es...

  • Es posa a foc lent tot remenant fins que la poma s'estovi i canvii de color i llavors es tritura amb una batedora....

  • Traurem les cues de les cireres, i una vegada ben netes les posarem en una cassola amb el sucre a foc lent remenant de tant en tant....

  • quan bull es treu la llimona i es tira tota la farina de cop, s'aparta del foc i es remena ràpidament amb una espàtula fins que la pasta quedi molt fina, després es torna a posar al foc remenant sense...

  • Una vegada desfet ho poses al foc fins que estigui a punt de bullir. Ho avoques als motlles o motlle caramel·litzat. Ho poses al forn al bany maria uns 30 minuts....

2 Responses to “Codonyat”

  1. Perla ha dit:

    Hola, he vist el teu codonay, tan simple, tan antic, tan saborós i volia afegir-me a la difusió d’aquest dolç tan magnífic. En alguns llocs del País Valencià plantegen alguna alternativa a la senzillesa de la teua recepta. A les comarques sudenques, més llèpoles, vés per on, posen pes per pes. En alguns pobles, afegeixen la corfa, que trituren finament. La color és d’un roig encès, el fan al racó d’Ademús, lloc on he menjat el millor de tots els codonyat, tret del vostre, és clar. També era un dolç típic que es podia comprar a les monges de Bocairent, quan encara hi residien.
    Ja ho direu, si algú el fa així.
    Perla

    • bonplat ha dit:

      Hola Perla, gracies pel teu comentari i disculpa que no et respongués més aviat, es que em estat fora uns díes,ja sé que i ha moltes receptes que posen tan de sucre com de codony pero queda molt dolç i amb el temps fa una crosta de sucre;jo el faig com la recepta de la meva mare i a tots ens agrada molt Bon Any i fins aviat.

Deixa un comentari