Dificultat: fàcil
Ingredients
- 1 Kg. Codonys
- 1/2 Kg. Sucre
Preparació
Rentarem bé els codonys, els tallarem pel mig i els hi traurem els cors. Els farem a trossos petits posant-los en una cassola amb el sucre per sobre i els deixarem reposar 12 hores. Veurem que el sucre s’ha desfet i ha fet bastant de suc.
Ho courem a foc lent tot remenant, quan comenci a estar tou ho triturarem amb el túrmix i continuarem remenant de tant en quan fins que es comenci a enganxar a la cassola i agafi el color granadós i ja es pot posar al motlle que es desitgi.
Hola, he vist el teu codonay, tan simple, tan antic, tan saborós i volia afegir-me a la difusió d’aquest dolç tan magnífic. En alguns llocs del País Valencià plantegen alguna alternativa a la senzillesa de la teua recepta. A les comarques sudenques, més llèpoles, vés per on, posen pes per pes. En alguns pobles, afegeixen la corfa, que trituren finament. La color és d’un roig encès, el fan al racó d’Ademús, lloc on he menjat el millor de tots els codonyat, tret del vostre, és clar. També era un dolç típic que es podia comprar a les monges de Bocairent, quan encara hi residien.
Ja ho direu, si algú el fa així.
Perla
Hola Perla, gracies pel teu comentari i disculpa que no et respongués més aviat, es que em estat fora uns díes,ja sé que i ha moltes receptes que posen tan de sucre com de codony pero queda molt dolç i amb el temps fa una crosta de sucre;jo el faig com la recepta de la meva mare i a tots ens agrada molt Bon Any i fins aviat.