Dificultat: el·laborada
Ingredients per 10-12 persones
- 600 g. Galets
- 2 Paquets de vegetals
- 3/4 Kg. Pollastre
- 1/4 Kg. Vedella
- 6 Pedrers
- 6 Colls d’ànec
- 6 Ossos d’espinada de porc
- 4 Ossos de vedella
- 5 l. Aigua
- Sal
Per les mandonguilles
- 4 Botifarres crues
- 2 Ous crus
- Pa ratllat
- Farina de blat
Preparació
En una olla gran es posa l’aigua, la sal junt amb tots els ingredients nets (els colls de l’ànec sense pell). Quan arrenqui el bull amb una escumadora vas escumant el caldo i el deixes que bulli a mig foc durant unes dues hores (si veus que redueix molt, abaixes el foc i si cal hi afegeixes aigua). Ho escorres en un altre olla i quan torni a bullir hi poses la pasta i les mandonguilles uns 10 minuts. Ho tastes i si cal rectifiques la sal. També hi has d’afegir tot el bullit de l’olla que hauràs desfet a trossos petits.
Per fer les mandonguilles treus la pell de les botifarres, poses els dos ous sencers crus, el pa ratllat i ho pastes tot junt. Vas afegint pa fins que puguis boleiar bé i fer les mandonguilles, finalment les passes per la farina. Es poden preparar uns dies abans i congelar-les fins que les facis servir.
Acabem de conèixer el teu bloc, i ens encanta. Enhorabona.
Moltes Gràcies ! Tampoc coneixíem el vostre i us hem de dir que escriviu (i cuineu clar…) amb una passió que encomana 🙂