Dificultat: el·laborat
Ingredients
- 1 Gall negre del Penedès d’uns 3 Kg.
- 1 Ceba grossa
- 3 Tomacons
- 1 Branca de canyella
- Peres blanquilla
- Prunes
- Pinyons
- 2 Copes de cava
- 1 Copa de moscatell
- 1/2 Copa d’anís
- Oli, sal i pebre
Preparació
Escalfarem el forn a 180 graus. Tallarem el gall a octaus, el salpebrarem i el posarem amb oli en una cassola incorporant-hi el cava, el moscatell, l’anís junt amb la ceba tallada i els tomacons tallats a trossos i per últim el canó de canyella.
Deixarem que cogui amb la cassola tapada unes 2 hores i mitja, 20 minuts abans de treure’l del forn destaparem la cassola perquè s’enrosseixi i en aquest moment hi podem afegir les prunes, els pinyons i les peres pelades. Pot ser que al final de la cocció, les peres encara no s’hagin cuit del tot, en aquest cas agafarem suc del gall i les deixarem bullir fins que s’acabin de fer.