Flam d’ou al caramel

Flam d'ou al caramel

Flam d'ou al caramel

Dificultat: fàcil

Ingredients

  • 1 l. de Llet
  • 6 Ous
  • 300 g. de Sucre

Preparació

Vas escalfant el forn a 250º, poses tots els ingredients junts i ho desfàs amb la batedora (o túrmix).

Una vegada desfet ho poses al foc fins que estigui a punt de bullir. Ho avoques als motlles o motlle caramel·litzat. Ho poses al forn al bany maria uns 30 minuts. Abans de treure-ho ho punxes amb un escuradents i si surt sec és que ja està cuit.

Pel caramel has de posar uns 200 grams de sucre al foc amb una cullerada d’aigua i deixes que es vagi daurant sense remenar (si el remenes amb algun estri es solidificarà).

I també hauries de tastar...
  • Escalfar el forn a 200 graus. Posarem tots els ingredients junts i els triturarem amb el túrmix. Prepararem un motlle amb el caramel al fons i per sobre el triturat....

  • Poses tots els ingredients en un bol i ho passes pel túrmix fins que quedi tot ben barrejat. Untes el motlle d'uns 25 cm amb una mica de mantega i ho espolses amb farina per tal que no s'enganxi....

  • Escalfarem la planxa i quan estigui ben calenta hi posarem un rajolí d'oli i la tonyina, la deixarem 3 minuts i la tombarem, no la deixarem gaire cuita perquè sinó queda molt eixuta....

  • Separem els rovells de les clares (les clares les muntarem a punt de neu). Aboquem el sucre amb els rovells i ho treballem bé fins que quedi una pasta...

  • Del litre de llet en separes un got i desfàs la farina amb l'ajuda d'una cullera (o bé del túrmix), la resta de llet la poses al foc junt amb la mantega, la sal i la nou moscada....

One Response to “Flam d’ou al caramel”

Respon a Flam de Xixona | Bon Plat per fer a casa