Cabrit rostit

Cabrit rostit

Cabrit rostit

Dificultat: mitjana

Ingredients per 6 persones

  • 2 Espatlles i 2 Cuixes de Cabrit
  • 1 Ceba grossa
  • 2 Tomàquets
  • 2 Pastanagues
  • 1 Fulla de llorer
  • 1 Cabeça d’alls
  • 1 Got de vi blanc
  • Conyac
  • Oli, sal i pebre

Preparació

Demanarem que ens tallin en 3 trossos les cuixes i les espatlles.

Escalfarem el forn a 250º. Mentrestant pelarem la ceba, les pastanagues i els tomàquets i ho trossejarem.

Cobrirem amb oli el fons d’una plàtera pel forn, salpebrarem el cabrit i el posarem a la plàtera junt amb les verdures, el llorer, la cabeça d’alls, el got de vi i un bon raig de conyac. Deixarem que es faci fins que sigui tou (de 45 m a 1’15 h en funció del pes), una vegada cuit podem triturar totes les verdures i afegir-hi una mica d’aigua per fer la salsa, com també es pot menjar tal qual surt del forn.

I també hauries de tastar...
  • Salpebrarem el cabrit i li espolsarem la farigola esmicolada tot prement amb les mans....

  • En una plàtera pel forn posarem oli, el conill, la canyella, un bon raig de conyac i 1/2 got d'aigua, el taparem amb paper d'alumini i el deixarem coure durant una hora i quart....

  • Es talla el conill a trossos, es salpebre i es posa en una cassola de fang, junt amb l'oli, la branca de farigola, una cabeça d'alls més 4 o 5 grans fent-lis un tall al mig....

  • Traurem el plomissol de les cuixes, les passarem per aigua, les salpebrarem i les ficarem en una cassola amb oli a foc alt, 3 minuts per cada costat....

  • Salpebrarem el gall d'indi, l'enfarinarem i el fregirem un minut per cada costat. En la mateixa cassola hi afegirem la ceba, els tomàquets i les pastanagues pelades i tallades a trossos....

Deixa un comentari