- Bon Plat per fer a casa - https://bonplat.cat -

Tonyina amb ceba caramel·litzada a la donostiarra

Tonyina amb ceba caramel·litzada a la donostiarra
Tonyina amb ceba caramel·litzada a la donostiarra [1]

Tonyina amb ceba caramel·litzada a la donostiarra

Dificultat: fàcil

Ingredients per 2 persones

Preparació

Per caramel·litzar la ceba talleu les cebes en juliana i les poseu en una paella cobertes d’oli, les coeu a foc lent i hi afegiu la sal. Quan comencin a posar-se rosses hi poseu la culleradeta de sucre i ho aneu remenant. Quan estigui quasi transparent hi afegiu el raig de vinagre, ho deixeu evaporar

Prepararem l’oli a la donostiarra [2], tal com s’explica a la recepta del lluç a la donostiarra [2].

Escalfarem la planxa i quan estigui ben calenta hi posarem un rajolí d’oli i la tonyina, la deixarem 3 minuts i la tombarem, no la deixarem gaire cuita perquè sinó queda molt eixuta.

Quan la traiem del foc li espolsarem una mica de sal per sobre, i per últim hi posarem l’oli a la donostiarra i la ceba caramel·litzada.