- Bon Plat per fer a casa - https://bonplat.cat -

Vedella rostida amb bolets

Vedella rostida [1]

Vedella rostida

Dificultat: el·laborada

Ingredients per 15 persones

Preparació

Salpebrem la vedella i l’enrossirem en una cassola amb oli. A continuació la courem al forn a 250 graus junt amb l’oli d’enrossir-la i totes les verdures tallades petites, també i posarem un farcellet amb la farigola i el llorer, tot ben regat amb el vi ranci o el conyac, i un got d’aigua.

El recipient que fem servir per rostir ha d’estar tapat durant la cocció, que durarà aproximadament 2 hores.

Una vegada sigui cuita la traurem del suc i deixarem que es refredi per poder-la tallar millor.

Vedella rostida amb bolets [2]

Vedella rostida amb bolets

Mentrestant saltejarem els bolets amb oli, all i julivert, deixant-los coure una bona estona.

Triturarem totes les verdures de la cocció amb el suc que ha deixat, i si convé hi afegirem una mica d’aigua, ho posarem en una cassola junt amb la vedella tallada i els bolets saltejats, deixant-ho coure uns minuts més tot junt, rectificant la sal si cal.

Si la deixeu reposar d’un dia per l’altre queda molt més gustosa.