Pastís d’estiu de la Teresa

Pastís d'estiu de la Teresa

Pastís d'estiu de la Teresa

Dificultat: mitjana

Ingredients

  • 1 Pa de motlle
  • 10 Talls grans de pernil dolç
  • 2 o 3 Llaunes de tonyina
  • 6 Ous
  • Pebrot vermell escalivat (pot ser de pot)
  • Tomàquet fregit
  • Sal i oli

Preparació

Batrem els ous, farem una truita plana i la reservarem.

Folrarem un motlle amb el pernil dolç, deixant la meitat del tall que pengi per fora. Sobre el pernil posarem una capa de pa de motlle, la sucarem bé amb el tomàquet i al damunt hi posarem la truita. Farem un altre capa de pa de motlle, la tornarem a sucar amb tomàquet i per sobre hi posarem la tonyina esmicolada i el pebrot a trossos petits. Per últim posarem una altra capa de pa sense sucar.

A continuació ho taparem amb el pernil que hem deixat penjant, i ho desarem a la nevera per menjar-ho ben fresquet.

Aquest pastís va molt bé per quan tenim convidats ja que es pot deixar fet amb antelació i acostuma a agradar molt.

I també hauries de tastar...
  • Poses el pa de motlle en un recipient (pot ser rectangular, quadrat o rodó, al gust de cadascú) i l'empastifes de tomàquet fregit....

  • Poseu un drap sobre el marbre, esteneu la patata amb l'ajuda d'un corró o si no en teniu amb una ampolla. Al damunt de la patata i poseu el sofregit, i per sobre la tonyina esmicolada, ho podeu tombar...

  • Anirem tallat-ho tot a trossos petits, les verdures, les olives i els palets de cranc. Afegirem la tonyina i ho amanirem amb sal, una mica (molt poc) de vinagre i força oli. Si us agrada també s'hi pot...

  • Escalivem els pebrots i les albergínies, les pelem i les trossegem petites, les cebes les confitem tallant-les en juliana i posant-les amb oli a la paella amb un polsim de sal perquè vagin suant, deixant-les...

  • Netejarem els xampinyons, els laminarem i els courem a la mateixa paella del carbassó, quan s'hagin begut el suc li ajuntarem el carbassó, ho salpebrarem i ho deixarem un minut més tot junt....

2 Responses to “Pastís d’estiu de la Teresa”

  1. L’altre dia en parlava amb una amiga, l’Anna, m’explicava que normalment només el fa a l’estiu. Algun dia el faré!

Respon a Els Fruits Saborosos