- Bon Plat per fer a casa - https://bonplat.cat -

Pastís de l’àvia

Pastís de l'àvia [1]

Pastís de l’àvia

Dificultat: fàcil

Ingredients de 4 a 6 persones

Preparació

Preescalfem el forn a 170-180 graus.

Espolsarem el full amb farina i l’estirarem una mica amb el corró. El posarem sobre una plàtera folrada amb paper del forn, amb un ganivet retallarem el full de forma rectangular i el punxarem amb una forquilla deixant un centímetre per les vores sense punxar.

Pelarem les pomes, les tallarem en 4 trossos, traurem els cors i les tallarem a làmines fines. Les posarem damunt del full deixant lliures les vores sense foradar.

Damunt les pomes hi posarem trossets de mantega i li espolsarem el sucre.

Ho courem al forn durant 20 o 25 minuts, quan sigui ros ho traurem del forn i ho pintarem amb l’almívar.

Per preparar l’almívar es posa al foc el doble d’aigua que de sucre i es deixa reduir fins que quedi com una gelatina.