- Bon Plat per fer a casa - https://bonplat.cat -

Panellets

Panellets de llimona, pinyons, xocolata i codonyat [1]

Panellets de llimona, pinyons, xocolata i codonyat

Difcultat: mitjana

Ingredients per fer el massapà

Preparació

Per fer el massapà es barreja l’ametlla amb el sucre, i es va pastant mentre si va afegint ou batut per donar-li humitat a la pasta, per tal que sigui més fàcil de manipular. Un cop veiem que ja es pot treballar bé la massa l’haurem de deixar reposar unes hores.

Un cop tenim el massapà es poden fer panellets de diferents sabors.

Panellets de pinyons

Separem uns 200 grams de massapà i en fem rotlles sobre el marbre o la taula, els tallem a trocets iguals, en fem boletes, i fem pressió amb els pinyons, prèviament mullats amb ou batut per tal que s’enganxin millor. Amb el forn a 240º col·loquem els panellets en una plàtera amb paper de forn i els deixem coure de 10 a 12 minuts fins que es vegin rossets.

Panellets de codonyat

S’agafen uns 200 grams de massapà i s’en fan rotlles igual que abans. Els obrim de dalt a baix, els omplim amb el codonyat i els tornem a tancar. Els arrebossem amb sucre i els ratllem amb una forquilla de dalt a baix. Tot seguit els tallem a troços iguals i els posem al forn a 240º durant 7 o 8 minuts.

Panellets de llimona

Agafem 200 grams de massapà, hi ratllem la pell d’una llimona, ho barregem tot junt amb el suc de la llimona; procedim a fer els rotllets, els tallem i fem les boletes. Després els arrebossem amb sucre i els posem al forn a 240º uns 7 o 8 minuts.

Panellets de xocolata

Desfem entre 50 i 60 grams de xocolata fondant al bany maria i ho barregem amb 200 grams de massapà. Un cop haguem fet les boletes ho barregem amb sucre glaç i ja ho podem enfornar a 240º uns 7 o 8 minuts.

Altres sabors

Us animem a experimentar vosaltres mateixos amb altres gustos com poden ser el coco o el cafè, arrebossats d’ametlla o fins i tot amb cigaló d’anís 😉