- Bon Plat per fer a casa - https://bonplat.cat -

Fideus mar i muntanya

Fideus mar i muntanya [1]

Fideus mar i muntanya

Dificultat: el·laborat

Ingredients per 4 persones

Preparació

Netejarem la sèpia, reservarem la melsa i la tallarem a trossos petits.

Trinxarem els alls i tallarem la ceba per sofregir.

Posarem les cloïsses amb aigua una bona estona perquè perdin la sorra, i les obrirem al vapor.

En una paella o cassola ample amb oli, sofregirem la costella, quan comenci a enrossir hi posarem la sèpia i la melsa, salpebrarem i deixarem que es vagi fent. Ho regarem amb un raig de conyac i quan s’evapori hi afegirem l’all trinxat, donarem un parell de remenades i a continuació hi posarem la ceba, quan comenci a estovar-se hi espolsarem la nou moscada i tot seguit els fideus.

Els deixarem sofregir tot remenant i li abocarem el brou calent. Els fideus seran cuits quan s’hagin begut el suc, cinc minuts abans d’acabar la cocció rectificarem la sal si cal i hi posarem les cloïsses.