Braons de porc amb bolets

Braons de porc amb bolets

Braons de porc amb bolets

Dificultat: el·laborat

Ingredients per 4 persones

  • 4 Braons de porc
  • 2 Tomàquets
  • 1 Pastanaga
  • 1 Ceba
  • 1 Cabeça d’alls
  • 1 Fulla de llorer
  • Vi
  • Conyac
  • 1 Got d’aigua
  • Sali i oli

Per la salsa

  • Vi ranci
  • 1 Cullerada de maicena
  • 1 Cullerada de concentrat de bou
  • 1 Pot de bolets
  • 1/2 l. de Brou o aigua

Preparació

Escalfem el forn a 220 graus i hi posarem els braons junt amb tots els ingredients (les verdures tallades petites i els alls sencers) i ho taparem amb paper d’alumini, deixant-ho unes dues hores. Una mitja hora abans de treure’ls enretirarem el paper d’alumini perquè s’enrosseixin, abans de treure’ls comprovarem si ja són tous i si cal els deixarem una estoneta més.

Per fer la salsa traurem l’oli sobrant i amb la mateixa plàtera la posarem sobre els fogons i ho regarem amb vi ranci deixant-ho reduir, a la vegada que desengreixarem tota la plàtera. A continuació afegirem el brou i ho colarem en un altre recipient. Aquest el posarem a bullir amb la cullerada de concentrat de bou, afegint-hi els bolets que abans haurem saltejat en una paella. Per espessir la salsa, desfarem una culleradeta de maicena i li afegirem que bulli tot junt fins que espesseixi.

Un cop feta la salsa l’afegim amb els braons i ho deixem 4 o 5 minuts més abans de servir-ho.

I també hauries de tastar...
  • Salpebrem els braons i els posem en una cassola amb oli a foc fort, i els enrossim pels dos costats....

  • Salpebrem la vedella i l'enrossirem en una cassola amb oli. A continuació la courem al forn a 250 graus junt amb l'oli d'enrossir-la i totes les verdures tallades petites, també i posarem un farcellet...

  • Amb el mateix oli, courem els xampinyons que prèviament haurem rentat i laminat (els bolets es couen molt aviat)....

  • Afegirem els bolets, salpebrarem i els sofregirem 5 minuts més. Li espolsarem el julivert picat donant-li un parell de voltes, a continuació hi posarem la nata líquida deixant que bulli tot junt uns...

  • Tallarem la ceba petita, la posarem en una cassola al foc amb el mateix oli de fregir el bacallà i deixem que s'enrosseixi. Afegirem els bolets i els saltejarem fins que s'evapori l'aigua que deixen anar....

2 Responses to “Braons de porc amb bolets”

  1. lacuinavermella ha dit:

    Els braons agraden molt als meus pares, la propera vegada que vinguin a casa ja sé quin plats els hi faré. Una abraçada!

Deixa un comentari