Arròs negre

Arròs negre

Arròs negre

Dificultat: el·laborada

Ingredients per 4 persones

  • 400 g. Arròs
  • 2 Sèpies amb la seva tinta
  • 1/2 Pebrot verd
  • 1/4 Pebrot vermell
  • 1 Ceba
  • 4 Grans d’all
  • 200 g. Tomàquet triturat
  • 1,2 l. Fumet de peix calent
  • 1 Raig de conyac
  • 3 Bris de safrà
  • Pebre vermell
  • Sal i Oli

Preparació

Demanarem a la peixatera que al netejar les sèpies ens hi deixi la tinta de una. Tallarem les sèpies a daus i reservarem la tinta.

Posarem la sèpia a la paella amb oli, un polsim de sal, i ho regarem amb conyac deixant que es sofregeixi.

Mentrestant tallarem els pebrots, la ceba i els alls a trossos petits i ho afegirem a la paella deixant-ho a foc suau. Quan estigui tou afegirem el tomàquet i el deixarem reduir. A continuació hi posarem la tinta tot remenant, i tot seguit l’arròs donant-li unes quantes voltes i ja podem tirar-li el fumet.

Ho farem bullir uns 4 minuts a foc fort i després l’abaixarem al mínim. Picarem un polsim de pebre vermell i espolsarem el safrà picat. Ho tastarem per comprovar el punt de sal i ho rectificarem si cal.

Si ens ve de gust podem posar-ho gambes, musclos, cloïsses, etc.

I també hauries de tastar...
  • Tallarem la cansalada a daus i la daurarem en una cassola amb oli, un cop rossa la retirarem i reservarem. Amb el mateix oli sofregirem el bacallà esmicolat i també el reservarem....

  • Quan tinguem el sofregit a punt hi posarem l'arròs donant-li un parell de voltes, tot seguit el brou calent, deixarem que bulli a foc mitjà 10 minuts i a continuació hi posem les galeres i les cloïsses...

  • Tallarem el conill a trossos petits, si és la cap de costelles, cap i fetge millor; també netejarem i tallarem la sèpia i ho posarem a la paella amb oli a sofregir deixant-ho uns 5 minuts a foc suau,...

  • El bacallà l'esmicolarem i quan el sofregit sigui tou li afegirem, ho deixarem coure fins que s'hagi begut l'aigua de va deixant, tot seguit hi posarem l'arròs...

  • Tallar la ceba i sofregir-la amb oli i una mica de mantega fins que quedi dauradeta. Afegir l'arros i sofregir-lo durant 2 minuts. Ficar-hi el vi i deixar-lo evaporar....

4 Responses to “Arròs negre”

  1. Tot i que la presència a taula, a vegades no és massa bonica (tan negre) hem de dir al seu favor que és boníssim. A casa el fem poques vegades, però quan ens animem és una gran festa.
    Gràcies per deixar-nos la teva recepta.

  2. Xavier ha dit:

    Quina mengera que fa aquest arròs!
    El trobe dels més bons que fem a casa nostra!

    😉

Respon a bonplat