Arròs de bacallà

Arròs de bacallà

Arròs de bacallà

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 400 g. Arròs
  • 200 g. Bacallà dessalat
  • 50 g. Cansalada
  • 1/2 Pebrot verd
  • 1/2 Pebrot vermell
  • 4 Tomàquets
  • 1 Ceba
  • 2 Grans d’all
  • 1 l. Brou de peix
  • 2 Bris de safrà
  • Julivert cisellat
  • Sal i oli

Preparació

Tallarem la cansalada a daus i la daurarem en una cassola amb oli, un cop rossa la retirarem i reservarem. Amb el mateix oli sofregirem el bacallà esmicolat i també el reservarem. A continuació tallarem totes les verdures a trossos petits i les saltejarem a la cassola amb aquest ordre: primer la ceba i l’all, després els pebrots i a continuació els tomàquets ratllats. Afegirem l’arròs i també el sofregirem amb la resta d’ingredients.

Farem bullir el brou de peix i l’afegirem a la cassola junt amb la cansalada i el bacallà. Ho courem a foc viu durant 15 minuts, li espolsarem el julivert i rectificarem la sal si cal. Ho deixarem reposar 5 minuts abans de servir-ho.

Quan és temps de carxofes, 3 o 4 li van molt bé, com també un grapadet de pèsols.

I també hauries de tastar...
  • El bacallà l'esmicolarem i quan el sofregit sigui tou li afegirem, ho deixarem coure fins que s'hagi begut l'aigua de va deixant, tot seguit hi posarem l'arròs...

  • Demanarem a la peixatera que al netejar les sèpies ens hi deixi la tinta de una. Tallarem les sèpies a daus i reservarem la tinta....

  • Sofregirem la ceba i els alls i hi afegirem el bacallà ben espremut deixant que redueixi l'aigua; a continuació posarem les patates tot remenant....

  • Tallarem la ceba petita, la posarem en una cassola al foc amb el mateix oli de fregir el bacallà i deixem que s'enrosseixi. Afegirem els bolets i els saltejarem fins que s'evapori l'aigua que deixen anar....

  • Farem un sofregit amb la ceba i els alls tallats petits i quan sigui tou afegirem el bacallà. Deixarem que redueixi, i quan s'hagi begut l'aigua el sofregirem tot remenant fins que s'hagi desfet...

4 Responses to “Arròs de bacallà”

  1. Xavier ha dit:

    Caram quin arrosset més ben fet. Bona idea allò de posar-hi cansalada i bacallà. No hi hauria pensat mai!

    Un petó!

  2. bonplat ha dit:

    Espero que si ho proves em diguis que tal t’ha quedat.
    Una abraçada.

  3. Jordi C. ha dit:

    Queda molt bo sempre. I és molt senzill de fer. Jo el tinc integrat en els menús habituals de casa meva des de fa molts anys, juntament amb altres plats teus. Moltes gràcies per aquest receptari, tan casolà, senzill de fer i bo.

Respon a Xavier