Vedella rostida amb bolets

Vedella rostida

Vedella rostida

Dificultat: el·laborada

Ingredients per 15 persones

  • 3,250 Kg de lligat de vedella
  • 1 Kg de bolets variats
  • 2 Porros
  • 4 Pastanagues
  • 2 Branques d’api
  • 1 Ceba
  • 2 Tomàquets
  • Alls i julivert
  • 1 Ram de farigola
  • 2 Fulles de llorer
  • Vi ranci o conyac
  • 1 Got d’aigua
  • Sal, oli i pebre

Preparació

Salpebrem la vedella i l’enrossirem en una cassola amb oli. A continuació la courem al forn a 250 graus junt amb l’oli d’enrossir-la i totes les verdures tallades petites, també i posarem un farcellet amb la farigola i el llorer, tot ben regat amb el vi ranci o el conyac, i un got d’aigua.

El recipient que fem servir per rostir ha d’estar tapat durant la cocció, que durarà aproximadament 2 hores.

Una vegada sigui cuita la traurem del suc i deixarem que es refredi per poder-la tallar millor.

Vedella rostida amb bolets

Vedella rostida amb bolets

Mentrestant saltejarem els bolets amb oli, all i julivert, deixant-los coure una bona estona.

Triturarem totes les verdures de la cocció amb el suc que ha deixat, i si convé hi afegirem una mica d’aigua, ho posarem en una cassola junt amb la vedella tallada i els bolets saltejats, deixant-ho coure uns minuts més tot junt, rectificant la sal si cal.

Si la deixeu reposar d’un dia per l’altre queda molt més gustosa.

I també hauries de tastar...
  • Salpebrarem la vedella, posarem oli en una cassola i l'enrossirem per tots costats, a continuació la posarem en una greixonera o plàtera fonda amb un bon raig de conyac...

  • Ho posarem tot en cru, menys les patates, en una cassola amb 4 dits d'aigua i ho deixarem bullir a foc lent durant 1 hora....

  • Tallem totes les verdures petites i junt amb l'oli ho posem en una cassola, ho deixem estovar i a continuació hi afegim la vedella, la salem i ho reguem amb el Whisky....

  • Enfarinarem els talls i els anirem fregint una mica per cada costat, mentre estant farem un sofregit de ceba en una cassola, quan estigui tova hi afegirem el tomàquet, a continuació la vedella, ho cobrirem...

  • A mitja cocció afegim les patates tallades cantelludes i si cal hi afegim més brou. Rectifiquem la sal i mirem si la carn ha quedat tova....

Deixa un comentari