Vedella amb ceps

Vedella amb ceps

Vedella amb ceps

Dificultat: elaborada

Ingredients per 15 persones

  • 3 Kg. de lligat de vedella
  • 150 g. de ceps secs
  • 1 Paquet de brou de verdures
  • Conyac
  • Oli, sal i pebre

Preparació

La vedella que millor queda rostida és el tall rodo o llata.

Per començar preescalfarem el forn a 250º.

Salpebrarem la vedella, posarem oli en una cassola i l’enrossirem per tots costats, a continuació la posarem en una greixonera o plàtera fonda amb un bon raig de conyac; deixatarem amb conyac l’oli d’enrossir-la i l’hi afegirem.

Pelarem i tallarem les verdures, ho ajuntarem a la vedella i ho enfornarem amb el recipient tapat.

Anirem controlant la cocció, (es calcula 1 hora per kg) tombant-ho a mitja cocció i puntant-ho de tan en tan fins que no surti suc.

Quan el tall sigui fred, el tallarem, el posarem en una cassola junt amb els ceps tallats que haurem remullat prèviament, hi afegirem el suc de rostir la vedella, ho farem bullir tot junt una estona més. Si veiem que queda curt de suc n’hi afegirem del que hem fet servir per remullar els ceps.

I també hauries de tastar...
  • Salpebrem la vedella i l'enrossirem en una cassola amb oli. A continuació la courem al forn a 250 graus junt amb l'oli d'enrossir-la i totes les verdures tallades petites, també i posarem un farcellet...

  • Enfarinarem els talls i els anirem fregint una mica per cada costat, mentre estant farem un sofregit de ceba en una cassola, quan estigui tova hi afegirem el tomàquet, a continuació la vedella, ho cobrirem...

  • Ho posarem tot en cru, menys les patates, en una cassola amb 4 dits d'aigua i ho deixarem bullir a foc lent durant 1 hora....

  • Bullirem les favetes amb aigua i sal fins que siguin cuites, les escorrerem i reservarem....

  • Fregeixes els fideus tot remenant i els reserves. Talles la ceba a trossets petits i la fas sofregir. Poses els ceps 30 minuts amb aigua calenta (sempre el doble d'aigua que de fideus), els treus i els...

Deixa un comentari