Trufes de xocolata

Trufes de xocolata

Trufes de xocolata

Dificultat: el·laborada

Ingredients

  • 300 g. Xocolata negre fondant
  • 150 g. Mantega
  • 3 Rovells d’ou
  • 4 Cullerades soperes de llet condensada
  • 3 Cullerades soperes de conyac
  • 2 Cullerades d’aigua
  • Granet de xocolata

Preparació

Fondrem la xocolata al bany maria, una vegada fosa afegirem la mantega tot remenant fins que es desfaci.

Remenarem els rovells d’ou junt amb la llet condensada, ho abocarem a la xocolata i també hi afegirem el conyac i les cullerades d’aigua, sempre remenant ben remenat.

Posarem la barreja en una plàtera, la deixarem refredar per posar-la al congelador, de manera que agafi consistència per poder-ne fer les boles. Quan les tinguem fetes, les arrebossarem amb el granet de xocolata i les tornarem a posar al congelador.

I també hauries de tastar...
  • Desfarem la xocolata amb una cullerada d'aigua al microones tenint cura que no es cremi. A part desfarem la mantega durant 30 segons i l'ajuntarem amb la xocolata....

  • Afegirem l'ametlla molta i la pell de la taronja ratllada a la xocolata, ho barrejarem bé, hi afegirem la nata muntada i ho tornarem a remenar, i per últim hi afegirem la ruca barrejant-la amb molta...

  • Tot seguit untarem un motlle amb una mica d'oli perquè no s'enganxi, l'omplirem amb la massa i li posarem per sobre els trossos de plàtans reservats i els fideus de xocolata....

  • Untarem un motlle rectangular amb oli o mantega, hi abocarem el preparat i el courem al forn durant 40 o 45 minuts. L'anirem punxant, i quan l'escuradents ja surti sec ja estarà cuit....

  • Un cop marinat l'escorrerem i el posarem en una cassola junt amb l'oli, la sal, el llorer, els alls, aigua i vi negre que el cobreixi i deixarem que es cogui a foc suau durant més o menys 2 hores...

Deixa un comentari