Tronc de lluç al forn amb patates panadera

Tronc de lluç al forn amb patates panadera

Tronc de lluç al forn amb patates panadera

Dificultat: fàcil

Ingredients per 2 persones

  • 2 Troncs de lluç
  • 2 Patates mitjates
  • 2 Alls
  • 200 ml. Oli
  • Sal
  • 1 Raig de vinagre

Preparació

Preescalfarem el forn a 250º. Tallarem les patates laminades d’un centímetre de gruix i les fregirem, quan comencin a enrossir-se les passarem a una plàtera pel forn.

Salarem els troncs de lluç, els posarem damunt les patates amb un raig d’oli i ho enfornarem durant 15-20 minuts. Com que el peix no ha de quedar massa cuit, ho anirem controlant de tant en tant amb la punta d’un ganivet, i quan es comenci a desenganxar de l’espina ja estarà cuit.

Mentrestant pelarem els alls i els laminarem, escalfarem oli d’oliva en una paella i fregirem molt a poc a poc els alls laminats, quan canviïn de color hi tirarem un raig de vinagre tapant de seguida la paella perquè no esquitxi i ho deixarem fins que redueixi el vinagre.

Quan el peix sigui cuit, abans d’emplatar-lo, el regarem amb l’oli i els alls laminats.

I també hauries de tastar...
  • Peleu i lamineu també els alls, els poseu amb bastant d'oli junt amb els bitxos en una paella, quan els alls es comencin a daurar hi tireu un raig de vinagre (vigileu de tapar-ho ràpidament ja que esquitxa...

  • Tallarem el conill a 4 parts i el salpebrarem. Pelarem les patates i les tallarem a làmines d'1 centímetre més o menys. Prepararem una plàtera de forn amb el fons d'oli, a sobre hi posarem les patates...

  • En una plàtera amb oli posarem les patates, les cebes, fines herbes, sal i pebre, i ho deixarem coure al forn uns 15 minuts....

  • Peleu els alls i els poseu sencers amb oli en una cassola o paellera. Els deixeu cremar, és a dir, fins que estiguin ben negres....

  • Abans que els alls es posin rossos, enfarines el lluç i el poses a la cassola 2 minuts per cada costat, hi afegeixes 3 cullerades d'aigua i el deixes bullir a foc fort 10 minuts....

Deixa un comentari