Tonyina amb ceba caramel·litzada a la donostiarra

Tonyina amb ceba caramel·litzada a la donostiarra

Tonyina amb ceba caramel·litzada a la donostiarra

Dificultat: fàcil

Ingredients per 2 persones

  • 2 Talls de tonyina
  • 1 Ceba grossa
  • 3 Grans d’all
  • 1 Caiena (bitxo)
  • Vinagre
  • Sucre
  • Sal i oli

Preparació

Per caramel·litzar la ceba talleu les cebes en juliana i les poseu en una paella cobertes d’oli, les coeu a foc lent i hi afegiu la sal. Quan comencin a posar-se rosses hi poseu la culleradeta de sucre i ho aneu remenant. Quan estigui quasi transparent hi afegiu el raig de vinagre, ho deixeu evaporar

Prepararem l’oli a la donostiarra, tal com s’explica a la recepta del lluç a la donostiarra.

Escalfarem la planxa i quan estigui ben calenta hi posarem un rajolí d’oli i la tonyina, la deixarem 3 minuts i la tombarem, no la deixarem gaire cuita perquè sinó queda molt eixuta.

Quan la traiem del foc li espolsarem una mica de sal per sobre, i per últim hi posarem l’oli a la donostiarra i la ceba caramel·litzada.

I també hauries de tastar...
  • Peleu i lamineu també els alls, els poseu amb bastant d'oli junt amb els bitxos en una paella, quan els alls es comencin a daurar hi tireu un raig de vinagre (vigileu de tapar-ho ràpidament ja que esquitxa...

  • Quan estigui quasi transparent hi afegiu el raig de vinagre, ho deixeu evaporar i ho ajunteu amb els pèsols....

  • Poseu un drap sobre el marbre, esteneu la patata amb l'ajuda d'un corró o si no en teniu amb una ampolla. Al damunt de la patata i poseu el sofregit, i per sobre la tonyina esmicolada, ho podeu tombar...

  • Escalivem els pebrots i les albergínies, les pelem i les trossegem petites, les cebes les confitem tallant-les en juliana i posant-les amb oli a la paella amb un polsim de sal perquè vagin suant, deixant-les...

  • Aquesta recepta va molt bé per preparar aperitius o un pica pica, ja que tots els ingredients els podem tenir fets o comprar-los preparats i només ens faltarà farcir-los....

Deixa un comentari