Sèpia amb pèsols

Sèpia amb pèsols

Sèpia amb pèsols

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 1 Kg. Sèpia bruta
  • 1 Kg. Pèsols
  • 1 Ceba grossa
  • 1 Cabeça d’alls
  • 150 g. Tomàquet fregit
  • 1 Fulla de llorer
  • 1 Got de vi blanc
  • 1 Got d’aigua
  • 1 Raig de conyac
  • Oli, sal i pebre

Preparació

Netejarem la sèpia, reservant la salsa (melsa), i la tallarem a trossos petits.

Tallarem la ceba en juliana i traurem la camisa de la cabeça d’alls.

Posarem la sèpia, la ceba i els alls en una olla a pressió (si no en tenim en una cassola normal), amb oli que cobreixi el cul de l’olla, el vi, el llorer, el conyac, l’aigua, el tomàquet i ho salpebrarem.

Si l’olla és a pressió ho tindrem cuit en 30 minuts, si és una olla normal caldrà una mica més del doble de temps i ser més generosos amb el líquid (aigua, conyac i vi). Comprovarem la cocció punxant la sèpia, i si encara no és tova ho deixarem uns minutets més.

Mentrestant bullirem els pèsols, els escorrerem i els ajuntarem amb la sèpia un cop cuita, deixant que faci xup xup un minut més tot junt.

I també hauries de tastar...
  • En una cassola es posen l'oli i la sèpia tallada a trocets que tingui la salsa. Tallem la ceba i es posa junt amb la sèpia, les fulles de llorer, la cabeça d'alls, els tomacons, vi, sal, pebre i una...

  • Netejarem i trossejarem la sèpia deixant la melsa, la posarem a coure amb el mateix oli de les mandonguilles junt amb la ceba tallada i els alls trinxats, la fulla de llorer, un bon raig de vi blanc i...

  • Com que les sèpies són tendres no els hi cal gaire cocció, les anirem punxant i quan comencin a estovar-se incorporarem els xampinyons i les carxofes deixant-ho tot junt fins que sigui tou....

  • En cassola amb oli que cobreixi el fons hi poses les sèpies junt amb la ceba, la fulla de llorer, el got de vi blanc, sal i pebre i ho deixes que es cogui a foc suau....

  • Salpebrem les galtes, tallem les cebes en juliana, pelem i tallem les pastanagues a rodanxes i els tomacons a trossos....

5 Responses to “Sèpia amb pèsols”

  1. Mercè ha dit:

    Boníssima!!!!!!

    Podries donar-nos, si la tens, la teva recepta de salsa tàrtara?
    L’altre dia vaig anar a un restaurant i vaig menjar amanida de mongetes tendres amb tomàquet i salsa tàrtara.

  2. queralt ha dit:

    hola jo aquest menjar es bonissim esperu ke sempre segiu posant les reseptes moltes gracies

    Queralt 🙂

Deixa un comentari