Sèpia amb mandonguilles

Sèpia amb mandonguilles

Sèpia amb mandonguilles

Dificultat: el·laborat

Ingredients per 4 persones

  • 3/4 Kg. Sèpia
  • 1 Botifarra
  • 1 Ou
  • 1 Ceba
  • 3 Grans d’all
  • 4 Cullerades de tomàquet fregit
  • 1 Fulla de llorer
  • Pa ratllat
  • Farina
  • Brou de peix
  • Vi blanc
  • Oli, sal i pebre

Preparació

Per fer les mandonguilles traurem la pell de la botifarra i el trinxat el pastarem junt amb l’ou cru i el pa ratllat, farem les boletes i les enfarinarem, les fregirem i les reservarem.

Netejarem i trossejarem la sèpia deixant la melsa, la posarem a coure amb el mateix oli de les mandonguilles junt amb la ceba tallada i els alls trinxats, la fulla de llorer, un bon raig de vi blanc i el tomàquet fregit. Ho salpebrarem i ho deixarem coure fins que s’estovi.

Una vegada cuita hi ajuntarem les mandonguilles, el brou de peix que ho cobreixi i ho deixarem uns 10 minuts que bulli fent un xup xup tot junt, ho tastarem i si cal rectificarem la sal.

Si us ve de gust s’hi poden afegir unes patates fregides o uns pèsols per exemple.

I també hauries de tastar...
  • Bullirem el bacallà durant 3 minuts, l'escorrerem i li traurem la pell i les espines. El trinxarem bé i li afegirem l'ou, la molla de pa remullada amb llet, la farina, sal, pebre, un polsim de canyella...

  • Posarem la sèpia, la ceba i els alls en una olla a pressió (si no en tenim en una cassola normal), amb oli que cobreixi el cul de l'olla, el vi, el llorer, el conyac, l'aigua, el tomàquet i ho salpebrarem....

  • Com que les sèpies són tendres no els hi cal gaire cocció, les anirem punxant i quan comencin a estovar-se incorporarem els xampinyons i les carxofes deixant-ho tot junt fins que sigui tou....

  • Per fer les mandonguilles treus la pell de les botifarres, poses els dos ous sencers crus, el pa ratllat i ho pastes tot junt. Vas afegint pa fins que puguis boleiar bé i fer les mandonguilles, finalment...

  • En una cassola es posen l'oli i la sèpia tallada a trocets que tingui la salsa. Tallem la ceba i es posa junt amb la sèpia, les fulles de llorer, la cabeça d'alls, els tomacons, vi, sal, pebre i una...

2 respostes a “Sèpia amb mandonguilles”

  1. La cuina vermella escrigué:

    Bon dia! Has cuinat un mar i muntanya excel·lent, ideal per avui a dinar amb una copeta de cava!! Un petó.

Deixa un comentari