Sèpia amb gambes

Sèpia amb gambes

Sèpia amb gambes

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 4 Sèpies de ració
  • 8 Gambes
  • 1 Ceba
  • 1 Fulla de llorer
  • 1 Got de vi blanc
  • All i julivert (que pot ser sec)
  • Oli, sal i pebre blanc

Preparació

Neteges les sèpies deixant la melsa (salsa) i talles les cebes en juliana.

En cassola amb oli que cobreixi el fons hi poses les sèpies junt amb la ceba, la fulla de llorer, el got de vi blanc, sal i pebre i ho deixes que es cogui a foc suau. Quan estiguin toves hi afegeixes les gambes, l’all i el julivert deixant-ho coure tot junt 5 minuts més i ja ho pots servir.

I també hauries de tastar...
  • En el mateix oli fas el sofregit de ceba, alls i julivert, afegeixes la sèpia neta i tallada i la deixes a foc lent una bona estona. Per últim hi poses les gambes i els escamarlans i ho sales....

  • Posarem la picada a la paella juntament amb els fideus, la sèpia, les gambes i el brou calent, rectificarem la sal si cal, i li espolsarem una mica de julivert picat....

  • Com que les sèpies són tendres no els hi cal gaire cocció, les anirem punxant i quan comencin a estovar-se incorporarem els xampinyons i les carxofes deixant-ho tot junt fins que sigui tou....

  • Salpebres el pollastre i ho afegeixes al mateix oli junt amb la ceba i el tomàquet trossejat, la cabeça d'alls sencera i la fulla de llorer, ho deixes quasi 1 hora a foc suau. A mitja cocció ho regues...

  • Netejarem i trossejarem la sèpia deixant la melsa, la posarem a coure amb el mateix oli de les mandonguilles junt amb la ceba tallada i els alls trinxats, la fulla de llorer, un bon raig de vi blanc i...

Deixa un comentari