Prunes borratxes

Prunes borratxes

Prunes borratxes

Dificultat: fàcil

Ingredients

  • Prunes madures i sense tares
  • 1 l. Aiguardent
  • 1/2 Kg. Sucre
  • Pots de conserva de vidre.

Preparació

Rentarem bé les prunes, els hi traurem les cues i les posarem en pots de vidre.

Barrejarem l’aiguardent amb el sucre i el desfarem amb la batedora.

Anirem omplint els pots de manera que les prunes quedin completament cobertes. Els tancarem i els guardarem en un lloc fresc (pot ser a la nevera a l’estiu).

Al cap d’un mes ja es poden menjar, tot i que és recomanable deixar-les uns 3 mesos.

Aquesta recepta també es pot fer amb rom, conyac, mar de cava, etc 😉

I també hauries de tastar...
  • Una vegada s'ha tret el plomissol de l'ànec, es sala bé, es posa en una greixonera o platera fonda amb l'oli, la branca de canyella, un gotet d'aigua, tot regat generosament amb el conyac....

  • Posarem oli que cobreixi el fons d'una olla exprés i tot seguit els peus de porc, les verdures i la resta d'ingredients excepte les prunes i els pinyons....

  • Deixarem que cogui amb la cassola tapada unes 2 hores i mitja, 20 minuts abans de treure'l del forn destaparem la cassola perquè s'enrosseixi...

  • Es posa a foc lent tot remenant fins que la poma s'estovi i canvii de color i llavors es tritura amb una batedora....

  • Anirem tallat-ho tot a trossos petits, les verdures, les olives i els palets de cranc. Afegirem la tonyina i ho amanirem amb sal, una mica (molt poc) de vinagre i força oli. Si us agrada també s'hi pot...

Deixa un comentari