Porrusalda (sopa basca)

Porrusalda

Porrusalda

Dificultat: mitjana

Ingredients per 6 persones

  • 8 Porros
  • 400 g. Bacallà dessalat
  • 3/4 Kg. Patates
  • 3 Pastanagues
  • 4 Cullerades oli d’oliva
  • 100 g. Mantega
  • 2 l. Aigua calenta
  • Sal

Preparació

Pelarem i tallarem a rodanxes els porros i les pastanagues, les patates pelades i trossejades, i el bacallà tallat a quadrets.

En una cassola posarem a escalfar l’oli i la mantega, a continuació deixarem sofregir 5 minuts els porros, i després afegirem les patates i les pastanagues sofregint-ho 5 minuts més.

Hi abocarem l’aigua calenta deixant que bulli tot junt uns 15 minuts, aleshores afegirem el bacallà i ho deixarem bullir 15 minuts més (el temps va en funció del tipus de patata, comprovarem si ja són toves). Rectificarem la sal si cal i ja ho podem servir.

I també hauries de tastar...
  • Tallarem la cansalada a daus i la daurarem en una cassola amb oli, un cop rossa la retirarem i reservarem. Amb el mateix oli sofregirem el bacallà esmicolat i també el reservarem....

  • Sofregirem la ceba i els alls i hi afegirem el bacallà ben espremut deixant que redueixi l'aigua; a continuació posarem les patates tot remenant....

  • Salpebrarem el gall d'indi, l'enfarinarem i el fregirem un minut per cada costat. En la mateixa cassola hi afegirem la ceba, els tomàquets i les pastanagues pelades i tallades a trossos....

  • Sofregirem la ceba i el gra d'all trinxat, quan es comenci a estovar hi posarem el bacallà tallat a trossos deixant que sofregeixi tot junt 2 o 3 minuts...

  • Posarem aigua a escalfar, una vegada arrenqui el bull introduirem el bacallà, i quan torni a bullir el traurem. Els bolets, una vegada escorreguts, els saltejarem amb oli, all i julivert....

2 Responses to “Porrusalda (sopa basca)”

  1. Xavier ha dit:

    Que bo aquest plat! Ara quan vinga més el fredet, potser el faça.
    😉

Deixa un comentari