Pop a la gallega

Pop a la gallega

Pop a la gallega

Dificultat: mitjana

Ingredients

  • 1 Pop d’1,7 a 2 Kg.
  • Patates
  • 2 Fulles de llorer
  • Pebre vermell dolç i picant
  • Sal i oli

Preparació

Congelarem el pop un mínim de 15 dies per trencar la fibra, una vegada descongelat posarem aigua i sal a bullir junt amb les fulles de llorer, i quan bulli l’aigua hi introduirem el pop 3 vegades posant-lo i traient-lo, tot seguit el deixarem coure entre 35 i 40 minuts punxant-lo per veure si ja és tou o si el deixem una miqueta més. Tancarem el foc i el deixarem reposar 20 minuts més amb la mateixa aigua.

Mentrestant haurem bullit les patates amb pell uns 25 minuts depenent de la mida.

Traurem el pop de l’aigua deixant que es refredi, i un cop fred el tallarem a rodanxes amb unes tisores.

Per muntar el plat laminarem les patates posant-les al fons del plat, a sobre i posarem les rodanxes de pop amanint-lo amb sal, el pebre vermell dolç i picant i un bon raig d’oli d’oliva.

I també hauries de tastar...
  • Tallarem el conill a 4 parts i el salpebrarem. Pelarem les patates i les tallarem a làmines d'1 centímetre més o menys. Prepararem una plàtera de forn amb el fons d'oli, a sobre hi posarem les patates...

  • En una cassola es posen l'oli i la sèpia tallada a trocets que tingui la salsa. Tallem la ceba i es posa junt amb la sèpia, les fulles de llorer, la cabeça d'alls, els tomacons, vi, sal, pebre i una...

  • Pelarem i tallarem a rodanxes els porros i les pastanagues, les patates pelades i trossejades, i el bacallà tallat a quadrets....

  • Tallarem el conill a trossos petits, el netejarem, salpebrarem i a continuació el posarem a rostir en una cassola amb una mica d'oli. Mentrestant posarem el litre d'aigua al foc i quan bulli escaldarem...

  • Posarem aigua a escalfar, una vegada arrenqui el bull introduirem el bacallà, i quan torni a bullir el traurem. Els bolets, una vegada escorreguts, els saltejarem amb oli, all i julivert....

Deixa un comentari