Pastís de tonyina “lechuguino”

Pastís de tonyina "lechuguino"

Pastís de tonyina "lechuguino"

Dificultat: mitjana

Ingredients

  • Pa de motlle sense crosta
  • Tonyina
  • Enciam
  • Pastanaga
  • Pebrot escalivat
  • Tomàquet fregit
  • Maionesa

Preparació

Poses el pa de motlle en un recipient (pot ser rectangular, quadrat o rodó, al gust de cadascú) i l’empastifes de tomàquet fregit. Xafes la tonyina junt amb la maionesa fins que quedi una pasta fina, ho reparteixes per sobre del tomàquet i poses un altre capa de pa de motlle i ho tornes a repetir. Per acabar ho tapes amb un altre capa de pa de motlle, ho pressiones tot una mica i ho deixes a la nevera fins l’endemà.

Ho desemmotlles i per sobre i pels costats ho empastifes amb maionesa. Talles l’enciam ben petit, ralles la pastanaga i ho vas repartint per sobre i pels costats tot enganxant-ho amb la maionesa i finalment ho decores amb el pebrot.

També s’hi pot ratllar un ou dur per sobre i decorar-ho amb olives, segons la teva imaginació.

I també hauries de tastar...
  • Poseu un drap sobre el marbre, esteneu la patata amb l'ajuda d'un corró o si no en teniu amb una ampolla. Al damunt de la patata i poseu el sofregit, i per sobre la tonyina esmicolada, ho podeu tombar...

  • Sobre el pernil posarem una capa de pa de motlle, la sucarem bé amb el tomàquet i al damunt hi posarem la truita....

  • Es bullen els ous 10 minuts i es refreden perquè el cercle del rovell no quedi fosc, es tallen pel mig en vertical, es separen els rovells i s'ajuntent amb la tonyina i la maionesa aixafant-ho amb una...

  • Escalivem els pebrots i les albergínies, les pelem i les trossegem petites, les cebes les confitem tallant-les en juliana i posant-les amb oli a la paella amb un polsim de sal perquè vagin suant, deixant-les...

  • Es posa oli en una cassola o paella junt amb l'all picat i la caiena. Es deixa un minut i s'afegeixen les gambes, es salpebre, se li dona un parell de voltes i es menja calent....

Deixa un comentari