- Bon Plat per fer a casa - https://bonplat.cat -

Pastís tatin

Pastís tatin
Pastís tatin [1]

Pastís tatin

Dificultat: mitjana

Ingredients per 6 persones

Preparació

Tallarem les pomes a quarts, les pelarem i els hi traurem el cor procurant que quedin rodones.

Agafarem una paella d’uns 25 cm que pugui anar al forn i n’untarem el fons amb la mantega, a sobre hi posarem el sucre i les pomes amb la part del cor a dalt.

Tallarem un cercle de la pasta de full una mica més gran que la mida de la paella, el punxarem amb una forquilla i el posarem sobre les pomes.

Posarem la paella al foc mig fins que la mantega i el sucre agafin color, a continuació ficarem la paella al forn a 200º fins que les pomes quedin caramel·litzades (30 minuts aprox.). La pasta de full ha de queda daurada i cruixent.

Per últim donarem la volta a la tatin i si volem la podem servir acompanyada de gelat de vainilla.